Liderul UDMR Sfântu Gheorghe: Dacă nu a reuşit Ceauşescu să îi facă pe maghiari să nu mai vorbească maghiara, sigur nu va reuşi nici Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal  Arpad, a declarat că dacă nici fostul dictator Nicolae Ceauşescu nu i-a convins pe maghiari să "să nu mai vorbească, să nu mai viseze, să nu mai plângă în limba maghiară", nu vor reuşi acest lucru nici politicieni precum Victor Ponta.

De asemenea, Antal Arpad i-a sugerat lui Victor Ponta să vină în zonă şi să stea de vorbă cu reprezentanţii comunităţii maghiare, dacă nu ştie ce înseamnă Ţinutul Secuiesc.

Declaraţiile liderului UDMR Sfântu Gheorghe au apărut în contextul în care preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sămbâtă, la Topliţa, că "nu există Ţinutul Secuiesc".

"La întrunirea unor români, care au venit din toată ţara în Ţinutul Secuiesc, dar unde au participat şi consilieri locali ai Ţinutului Secuiesc, am aflat de la domnul Ponta, care probabil a fost prima dată în Ţinutul Secuiesc, că Ţinutul Secuiesc nu există. Deci, dacă vrea domnul Ponta să afle, să vină că îi explicăm noi despre Ţinutul Secuiesc", a spus Antal. citat de Mediafax.

Citiţi şi:

Ponta: "Ţinutul Secuiesc nu este România, pentru că Ţinutul Secuiesc nu există"

Boc: Orice discuţie cu privire la oficializarea limbii maghiare este lipsită de fundament constituţional

Marko Bela: Declaraţiile lui Victor Ponta sunt iresponsabile şi nu fac decât să aţâţe spiritele


Totodată, preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe a precizat că "este trist, tragic, caraghios" faptul că românii vorbesc împotriva limbii maghiare din secuime.

"Eu cred că este trist, tragic, caraghios faptul că românii, mai ales cei care au venit din altă parte în secuime, vorbesc împotriva limbii maghiare din secuime. Noi nu am vorbit împotriva limbii române. Noi când am spus că limba maghiară trebuie să fie de acelaşi rang cu limba română nu am făcut un rău, nu am vorbit împotriva limbii române. Deci, noi avem întotdeauna mesaje pozitive, iar ei vor să ne convingă să nu mai vorbim, să nu mai visăm, să nu mai plângem în limba maghiară, dar nu a reuşit nici Ceauşescu, nu o să reuşească nici Ponta şi nici alţii", a conchis Antal Arpad.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ieri la o întrunire a Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş că formaţiunea politică pe care o conduce nu va sprijini niciodată un proiect de revizuire a Constituţiei care să prevadă că în România există o altă limbîă oficială decât limba română şi nici existenţa unor autonomii pe criterii etnice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite