Marko Bela: Declaraţiile lui Victor Ponta sunt iresponsabile şi nu fac decât să aţâţe spiritele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marko Bela: "Minorătăţile trebuie reprezentate în toate instuţiile"
Marko Bela: "Minorătăţile trebuie reprezentate în toate instuţiile"

Preşedintele UDMR, Marko Bela, care deţine şi funcţia de vicepremier în cadrul Guvernului, a declarat că se aştepta la mai multă responsabilitate din partea liderului PSD, care nu a făcut decât să aţâţe spiritele prin declaraţiile sale antimaghiare, informează Mediafax.

"Noi acum comemorăm 20 de ani de la evenimentele din martie 1990 de la Târgu Mureş. M-aş fi aşteptat la mai multă responsabilitate de la politicienii români, decât ca tocmai acum să participe la manifestaţii antimaghiare. N-aş fi crezut ca domnul Ponta să fie atât de disperat ca să fie la un eveniment politic cu Corneliu Vadim Tudor, să se alinieze cu Corneliu Vadim Tudor", a spus Marko Bela.

Mai citiţi şi:

Ponta: "Ţinutul Secuiesc nu este România, pentru că Ţinutul Secuiesc nu există"

Dan Dungaciu: Menţinerea în izolare a Harghitei şi a Covasnei, cel mai anti-maghiar proiect, care nu aparţine însă românilor

"Declaraţiile lui Ponta denotă iresponsabilitate şi disperare"

Liderul UDMR califică declaraţiile lui Victor Ponta, preşedintele principalului partid de opoziţie, drept "disperare", iar prezenţa acestuia la Forumul Civic al românilor din Harghia, Covasna şi Mureş drept "o decizie iresponsabilă", de "instigare a spiritelor şi de aţâţare a unor sentimente antimaghiare" care "nu îşi au locul în România anului 2010".

"Gestul domnului Ponta denotă iresponsabilitate şi disperare, dar nu îmi pot explica de ce a recurs la aşa ceva. Când cineva se teme că pierde popularitate şi vizibilitate, încearcă să recurgă la naţionalism", a adăugat Marko Bela.

"Mai multe drepturi pentru maghiari nu înseamnă mai puţine drepturi pentru români"

Marko Bela a precizat că "dacă maghiarii din România în general sau din Ţinutul Secuiesc vor dobândi mai multe drepturi pentru păstrarea identităţii, acestea nu lezează niciun drept de la români".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite