UPDATE Guvernul Boc nu trebuie să demisioneze, spune Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că nu crede că Guvernul Boc ar trebui să demisioneze, apreciind că ultimul lucru de care România are nevoie este o criză politică.

UPDATE  Întrebat dacă este de părere că actualul Guvern ar trebui să demisioneze, Băsescu a răspuns negativ, menţionând că ultimul lucru de care România are nevoie este o criză politică.

"Demisia Guvernului este ultimul lucru care ne-ar trebui în această situaţie... Dincolo de obligaţia Guvernului de a recunoaşte starea financiară a statului, dincolo de obligaţia Parlamentului de a face legi, şeful statului trebuie să îşi asume aceste măsuri, să fie parte a lor şi să le anunţe. Nu eu fac programul pe care trebuie să îl facă Guvernul." , a declarat Băsescu.

El a menţionat că o astfel de situaţie implică începerea unor negocieri pentru formarea unui nou Cabinet, ceea ce nu reprezintă, în acest moment, o prioritate.

Emil Boc şi-ar putea da demisia după avizarea scrisorii de intenţie către Fondul Monetar Internaţional, locul său la Palatul Victoria urmând a fi luat de către reprezentantul României la FMI, informează money.ro, citând Inpolitics.ro.

UPDATE Anastase: Zvonul este absurd, orice fel de schimbare în Guvern este exclusă!

Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL), a exclus posibilitatea ca premierul Emil Boc să-şi dea demisia. „Zvonul este absurd, orice fel de schimbare în Guvern este exclusă în momentul de faţă. Avem decizii grele de luat şi trebuie să mergem înainte. Chiar dacă măsurile nu sunt pe placul oamenilor, cineva trebuie să-şi asume responsabilitatea şi să le pună în aplicare”, a declarat Anastase. „La ultima întâlnire pe care am avut-o cu preşedintele Traian Băsescu, chiar am discutat că nici nu se pune problema unei remanieri, darămite de schimbarea premierului”, a mai adăugat Anastase.

Potrivit surselor citate premierul Emil Boc intenţiona să demisioneze chiar mai devreme, însă a fost oprit de preşedintele Traian Băsescu. Potrivit celor de la Inpolitics.ro, care citează surse politice din PDL, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului să mai aibă răbdare până când tensiunile sociale ating apogeul, pentru ca gestul său să aibă, cu adevărat, rolul de supapă de refulare.

UPDATE Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu dezminte zvonul unei posibile demisii a premierului Emil Boc. „Este exclus. Premierul Boc are un mandat de dus la capăt. Până la punerea în aplicare a măsurilor convenite cu FMI şi apariţia primelor semne de redresare economică nici nu se pune în discuţie aşa ceva. Nici măcar o remaniere", a declarat, pentru Adevărul, vicepreşedintele democrat-liberal.

Nu le pasă de recesiune: Salariu de barosan din primărie care sfidează criza: 5.000 de lei pe lună

Acest lucru ar urma să se producă după avizarea scrisorii de intenţie către FMI.

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, are cele mai multe şanse să fie numit în funcţia de premier.

Tănăsescu declara că este important ca exacutivul să implementeze măsurile de austeritate anunţate de preşedintele Traian Băsescu pentru a se evita creşterea taxelor.

"Este foarte important ca în următoarele 6 săptămâni să se arate determinare vizavi de măsurile asumate. Dacă vor fi luate corespunzător nu va fi nevoi de o majorarea a taxelor în 2010. În schimb, dacă nu vor fi implementate corect va fi nevoie de măsuri alternative pentru a atinge ţinta de deficit de 6,8%", a declarat Mihai Tănăsescu, la RTv.

Citiţi aici interviul acordat de Mihai Tănăsescu pentru "Adevărul": „Sistemul actual de pensii nu mai rezistă pe termen lung“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite