Legea pensiilor va intra în plenul Senatului la începutul lunii noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legea pensiilor a stârnit nemulţumirile sindicaliştilor
Legea pensiilor a stârnit nemulţumirile sindicaliştilor

Chestorul Ioan Chelaru (PSD) a declarat, marţi, după şedinţa conducerii Senatului, că toţi membrii Biroului permanent au fost de acord cu menţinerea calendarului de dezbatere în această Cameră a cererii de reexaminare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice.

Calendarul privind dezbaterea în Senat a Legii pensiilor se menţine, au hotărât, marţi, membrii Biroului permanent al Senatului.

"Prin consens, astăzi, toţi membrii Biroului permanent au fost de acord cu programul care a fost propus la o şedinţă anterioară, în sensul că raportul Comisiei pentru muncă, împreună cu toate avizele, să fie făcut până în data de 26 octombrie, iar dezbaterea pe cererea de reexaminare a domnului preşedinte Traian Băsescu pe Legea pensiilor, în data de 2 sau 3 noiembrie", a susţinut senatorul.

Citeşte şi:
Traian Băsescu cere urgentarea adoptării Legii pensilor. Geoană îi răspunde: Actul trebuie să beneficieze de toată atenţia Parlamentului

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, vineri, o scrisoare preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, în care solicita adoptarea cât mai rapidă a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, relatează Mediafax.

În textul scrisorii, şeful statului solicita "adoptarea cât mai rapidă a Legii privind sistemul unitar de pensii publice" care reprezintă "o condiţionalitate pe care România şi-a asumat-o prin semnarea Scrisorii de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional" şi, totodată, "o necesitate pentru adoptarea, în termen legal, a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2011".

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, i-a răspuns în scris preşedintelui Traian Băsescu, precizând că un act normativ de o asemenea importanţă trebuie să beneficieze de toată atenţia Parlamentului.

Preşedintele Băsescu a cerut, recent, reexaminarea legii având obiecţii faţă de un singur articol al acesteia, respectiv prevederea referitoare la vârsta standard de pensionare pentru femei, şeful statului cerând stabilirea acesteia la 63 de ani, nu la 65 de ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite