László Borbély, în siguranţă cât timp procurorii nu fac acuzaţii directe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului , László Borbély, rămâne membru cu drepturi depline al Guvernului în condiţiile în care nu există informări sau solicitări de începere a unui demers juridic, a declarat asztăzi premierul Emil Boc. Demisia lui Borbély nu este luată în considerare nici de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, care a afirmat că este prematură o astfel de discuţie atât timp cât procurorii nu au formulat acuzaţii directe la a

Acuzaţiile legate de trafic de influenţă care planează asupra lui László Borbély, nu îi afectează funcţia de şef al ministerului Mediului. Premierul Emil Boc a declarat, joi, că Borbély îşi va păstra funcţia atât timp cât este doar anchetat şi nu a fost chemat în faţa justiţiei.

image

Citeşte şi:
Momentele cheie din scandalul de trafic de influenţă în care este implicat László Borbély

Procurorii DNA fac percheziţii în apartamentul lui László Borbély din Calea Victoriei

"Împotriva ministrului nu a început nicio anchetă oficială, în consecinţă rămâne membru cu drepturi depline al Guvernului, în acest moment neavând nicio informare sau solicitare de începere a unui demers judiciar împotriva sa", a precizat Boc, citat Mediafax. Şeful Executivului a afirmat că a avut o discuţie cu ministrul Mediului, dar nu a oferit alte detalii.

Întrebat de o eventuală demisie a lui László Borbély, ministrul de Externe Teodor Baconschi a aderat la poziţia exprimată de premierul Emil Boc. Baconschi a atras atenţia că "nu au fost formulate acuzaţii, este vorba de o anchetă care a început".

"Trebuie să aşteptăm să vedem ce există cu adevărat în acest dosar", a afirmat ministrul de Externe. "Dânsul (László Borbély, n.r.) nu a primit niciun fel de acuzaţii directe din partea procurorilor, deci e prematur să discutăm aşa ceva", a continuat Baconschi.

image

În opinia ministrului de Externe, în acest moment nu este pusă în pericol stabilitatea Guvernului, în ciuda acuzaţiilor de trafic de influenţă aduse lui Borbély.

László Borbély: „Nu am nicio implicare în cazul despre care am aflat din presă"

Ministrul Mediului a declarat, ieri, că nu are nicio implicare în cazul despre care a aflat din presă şi că "ceea ce apare în comunicatul DNA este nefondat". "Nu am niciun fel de implicare în această poveste, ceea ce apare în comunicatul DNA este nefondat. Justiţia este liberă să îşi facă datoria", a precizat László Borbély.

Ministrul Mediului este în atenţia DNA întrucât şi-ar fi vândut influenţa unei firme în schimbul amenajării propriei locuinţe. László Borbély şi-ar fi amenajat un apartament pe cheltuiala unei firme din Negreşti Oaş, facilitând în schimb contracte cu Administraţia Naţională „Apele Române".

Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea al DNA au început urmărirea penală împotriva împotriva lui Szabolcs Szepessy, consilier personal al ministrului Mediului, László Borbély, şi a omului de afaceri Ioan Ciocan, pentru cumpărare de influenţă. Ministrul nu a fost pus oficial sub acuzare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite