Procurorii DNA fac percheziţii în apartamentul lui László Borbély din Calea Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este vizat de o anchetă a Directiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Oradea, pentru trafic de influenţă, dupa ce apartamentul soacrei sale a fost renovat de o firmă care a primit contracte grase cu statul. Apartamentul ministrului, care se află în Capitală, pe Calea Victoriei, a fost ieri sigilat de anchetatori. În momentul de faţă, procurorii DNA fac percheziţii în imobil.

Ministrul Mediului este în atenţia DNA întrucât şi-ar fi vândut influenţa unei firme în schimbul amenajării propriei locuinţe. Laszlo Borbely şi-ar fi amenajat un apartament pe cheltuiala unei firme din Negreşti Oaş, facilitând în schimb contracte cu Administraţia Naţională „Apele Române“.

Szepessy Szabolcs, consilierul personal al ministrului Mediului Laszlo Borbely (56 de ani), a fost pus sub învinuire de către procurorii anticorupţie din Oradea, după ce acesta ar fi contribuit, alături de Ioan Ciocan, asociat unic şi administrator  al SC Lescaci Com SRL Negreşti Oaş (Satu-Mare), la cumpărarea influenţei demnitarului.

Conform DNA, în cursul anului 2011, Ioan Ciocan, în calitate de reprezentant legal al firmei Lescaci Com SRL Negreşti Oaş, prin intermediul lui Szepessy Szabolcs, ar fi cumpărat influenţa lui Laszlo Borbely, ministru al Mediului şi Pădurilor, prin amenajarea unui apartament al ministrului, lucrări în valoare de aproximativ 20.000 euro, pe cheltuiala societăţii sale. Administratorul firmei, Ioan Ciocan, este ginerele lui Gheorghe  Ciocan, liderul PSD Satu Mare, fiind ales deputat în 2008. Gheorghe Ciocan a fost prefect şi preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. Firma a fost în vizorul Curţii de Conturi în 2009, chiar la cererea ministrului Borbely. Ulterior, Lescaci Com SRL i-a amenajat apartamentul ministrului şi a fost ocolită de verificări.

Rămâneţi pe bucuresti. adevarul.ro pentru mai multe detalii!

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite