Preşedintele comunităţii evreieşti: Dan Şova a încălcat legea care interzice negarea Holocaustului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erwin Simsensohn
Erwin Simsensohn

Preşedintele comunităţii evreieşti din Bucureşti, Erwin Simsensohn, a declarat pentru adevărul.ro că la protestul public pe care l-au iniţiat faţă de numirea lui Dan Şova în funcţia de ministru ar trebui să se alăture toate instituţiile care protejează democraţia în România.

„Prin afirmaţiile sale, Dan Şova a încălcat legea care interzice negarea Holocaustului. Ceea ce s-a întâmplat în pogromul de la Iaşi a fost explicat în raportul comisiei Elie Wiesel asumat de Guvernul României“, a declarat Erwin Simsensohn.

În opinia acestuia, unui om nu ar trebui să i se distrugă cariera din cauza unei greşeli, însă scuzele lui Dan Şova, la întoarcerea de la US Holocaust Memorial Museum, unde a fost trimis pentru a se documenta pe tema Holocaustului, sunt de o „superficialitate crasă“.

În luna martie, Dan Şova a declarat, în cadrul unei emisuni TV că, la Iaşi, în 1941, au fost ucişi numai 24 de români de către soldaţi germani, deşi toate documentele atestă că în pogromul care a avut loc acolo au fost ucişi peste 10.000 de oameni. Această declaraţie a stârnit un scandal în urma căruia Şova a fost eliberat din funcţia de purtător de cuvând al PSD şi trimis la US Holocaust Memorial Museum.

Dan Şova a mai spus că declaraţia sa a fost interpretată greşit.

Citeşte şi: Numirea în funcţia de ministru a lui Dan Şova nemulţumeşte comunitatea evreiască

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite