Numirea în funcţia de ministru a lui Dan Şova nemulţumeşte comunitatea evreiască

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova
Dan Şova

Comunitatea evreiască din România este nemulţumită de numirea lui Dan Şova la conducerea ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul. Şova şi-a atras furia evreilor din România în luna martie când a negat pogromul de la Iaşi.

Deşi istoricii afirmă că circa 13.000 de evrei au fost ucişi în pogromul de la Iaşi, în anul 1941, Dan Şova a declarat că, în total, numai 24 de evrei au fost ucişi la Iaşi de către armata germană.

La scurt timp după afirmaţia lui Şova, Victor Ponta şi-a cerut scuze în numele colegului său şi a subliniat că afirmaţia nu este în conformitate cu poziţia  partidului. Şova a fost eliberat din funcţia de purtător de cuvânt al PSD, pe care o deţinea la acel moment, şi a fost trimis într-o vizită la US Holocaust Memorial Museum pentru a se documenta pe tema Holocaustului.

La revenirea în ţară însă, Şova şi-a exprimat regretul pentru faptul că declaraţia sa a fost neînţeleasă, dar a refuzat să-şi ceară scuze.

„Doar în România poţi să negi Holocaustul şi apoi să fii numit ministru. În ceea ce ne priveşte, este inacceptabil. Vom face orice efort necesar pentru a susţine proiecte care sunt benefice României. Dar nu vom sta degeaba atunci când o asemenea persoană este numită ministru “, a declarat preşedintele comunităţii evreieşti din Bucureşti  Erwin Simsensohn.

Citeşte şi: ActiveWatch despre Dan Şova: Considerăm inacceptabilă numirea în Guvernul României a unui om politic iresponsabil și mincinos

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite