ActiveWatch despre Dan Şova: Considerăm inacceptabilă numirea în Guvernul României a unui om politic iresponsabil și mincinos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Dan Şova (foto Bogdan Vladu)
Senatorul Dan Şova (foto Bogdan Vladu)

Agenţia de monitorizare a presei, ActiveWatch, a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care îi atrage atenţia că numirea lui Dan Şova la ministerul pentru relaţia cu Parlamentul este inacceptabilă.

„Am aflat cu surprindere că ați propus numirea lui Dan Şova, colegul domniei voastre de partid, pentru funcția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul.Considerăm inacceptabilă numirea în Guvernul României a unui om politic iresponsabil și mincinos. Imaginea și credibilitatea guvernului României sunt subminate de existența unor persoane care atacă libertatea presei (acuzaţiile aduse de Dan Şova jurnalistei RRA Carmen Valică - n.r.)“, se arată în scrisoare.

Prin intermediul acestei scrisori, lui Victor Ponta i se cere să sancţioneze afirmaţiile lui Dan Şova la adresa jurnalistei Carmen Valică de la Radio România Actualităţi, pe care o acuză de faptul că ar fi dezinformat-o pe Vivianne Reding, comisarul european pe justiție: „În cadrul unei emisiuni a postului Realitatea TV difuzate în seara zilei de 5 iulie, Dan Șova a acuzat-o pe Carmen Valică, jurnalistă RRA, de faptul că ar fi dezinformat-o pe Vivianne Reding, comisarul european pe justiție, căreia i-ar fi adresat, prin intermediul purtătoarei de cuvânt a acesteia, o întrebare ce ar fi determinat declarațiile critice ale lui Vivianne Reding la adresa României (”Cum comentează Comisarul Viviane Reding previzibila arestare a judecătorilor de la Curtea Constituțională din România și intenția Guvernului Victor Ponta de a desființa CCR?”)“.

Deşi Dan Şova susţinea că are o înregistrare cu respectiva convorbire, până în acest moment încă nu a făcut-o publică. „A trecut mai bine de o lună de când am adresat dlui Șova această cerere. De atunci, domnia sa nu a prezentat public nicio probă în sprijinul afirmațiilor sale, nu și-a cerut scuze, nici nu a demisionat“, se mai specifică în comunicat.

Citiţi aici varianta integrală a scrisorii adresată lui Victor Ponta: http://www.activewatch.ro.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, Dan Şova nu a răspuns.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite