Dan Diaconescu: "E un partid născut în puşcărie. Cătuşele vor fi simbolul electoral"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul OTV a declarat aseară, după eliberarea sa de către Tribunalul Bucureşti, că va intra în politică, înfiinţând o grupare politică pe care o va numi "Partidul Poporului Român" (PPR). Simbolul electoral ales nu va fi altul decât o pereche de cătuşe.

Prin "Partidul Poporului Român", Diaconescu a declarat că vrea să mărească pensiile şi salariile românilor, să scadă taxele şi să reformeze sistemul judiciar prin introducerea juraţilor în procese.

Acest ultim obiectiv politic vine ca o reacţie firească la faptul că, în opinia patronului de televiziune, arestarea sa a fost una de natură politică. El a declarat, totodată, că va prezenta dovezile care să susţină această afirmaţie în zilele următoare.

Colaboratorul lui Diaconescu, Tudor Barbu, a explicat faptul că denumirea de "Partidul Poporului Român" este rezultatul unui sondaj efectuat într-una din emisiunile pe care le-a realizat în urmă cu câteva săptămâni.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Dan Diaconescu: "Renunţ la televiziune şi intru în politică!"

După eliberarea de vineri seară, Diaconescu a revenit la sediul OTV, unde a fost aşteptat de angajaţii săi, dar şi de o mulţime de susţinători, care l-au întâmpinat cu melodia formaţiei Queen "We are the Champions", informează realitatea.net.

Intrat în studioul OTV, Diaconescu a fluturat cătuşele în faţa camerelor de filmat şi a anunţat că acestea vor fi simbolul electoral al partidului ce îl va înfiinţa. "Ideea asta mi-a venit în puşcărie. Se spune că cele mai bune idei vin în puşcărie", a explicat râzând patronul OTV.

În ceea ce priveşte decizia de înfiinţare a partidului, Diaconescu a motivat-o prin faptul că niciun lider pe partid nu a fost arestat, conform constatărilor lui. Aşadar, daca va fonda un partid, nu va mai ajunge în arestul poliţiei.

"La începuturile revoltei mele, m-am gândit că o maximă protecţie este să fii ziarist în ţara asta - am văzut că ziariştii încep să fie arestaţi. M-am gândit apoi să fiu realizator de televiziune - am văzut că şi realizatorii de televiziune au început să fie arestaţi. Pe urmă, m-am gândit că trebuie să îmi fac televiziune - iată că degeaba, tot te arestează. Şi atunci mă gândesc că trebuie să facem neapărat un partid că s-ar putea să sparg gheaţa să fiu şi primul preşedinte de partid arestat!", a explicat patronul OTV.

Dan Diaconescu vrea ca "toţi românii care au fost furaţi de 20 de ani încoace" să fie despăgubiţi de stat cu câte 20.000 de euro şi are în vedere creşterea pensiilor şi salariilor, scăderea taxelor şi impozitelor, reformarea sistemului judiciar prin introducerea juraţilor în procese şi generalizarea eliberărilor pe cauţiune. Acestea sunt priorităţile programului politic al Partidului Poporului Român, elaborate în timpul arestului.

"Vă daţi seama de ce insist pe acest punct, pentru că de acolo vin. Nimeni nu va mai fi arestat în România, decât în cazurile foarte grave care se impun. Toată lumea va plăti cauţiune - cei săraci vor plăti cauţiuni mici de o sută de mii sau un milion de lei vechi, cei bogaţi vor plăti cauţiuni mari de un milion sau două de euro", a explicat Diaconescu.

"E un partid născut în puşcărie şi asta este situaţia. Aşteptăm îmbunătăţiri", a adăugat patronul OTV pentru a scuza forma neprelucrată a ideilor din "programul" grupării pe care vrea să o formeze.

Află ce partid din România vrea deja să colaboreze cu viitoarea formaţiune politică a lui Dan Diaconescu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite