Vicepreşedinte PDL: Băsescu va accepta alegerile anticipate dacă pică Guvernul prin monţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, marţi, la RFI România, că preşedintele Traian Băsescu va fi de acord cu organizarea alegerilor anticipate dacă Guvernul actual va fi demis ca urmare adoptării de către Parlament a moţiunii de cenzură depuse de opoziţie.

"Dacă acest Guvern ar pica, ar fi alegeri anticipate, pentru că nu există altă cale de mijloc", a declarat reprezentantul PDL.

Citeşte şi:
Opoziţia, în goana după voturi anti-Boc

Opoziţia a depus moţiune de cenzură. Cerinţe: alegeri anticipate în 6 luni şi renegocierea acordurilor convenite cu FMI

De asemenea, Preda nu crede că preşedintele României îşi va asuma răspunderea de a numi un premier în fruntea Guvernului, indiferent că e vorba de renominalizarea lui Emil Boc sau numirea unui membru al opoziţiei.

"Nu ştiu ce gândeşte domnul preşedinte, dar nu cred că preşedintele îşi va mai asuma o asemenea chestiune şi iar să transferăm responsabilitatea pe umerii preşedintelui, iar să înceapă proceduri de suspendare... eu nu cred. Odată picat acest Guvern, e clar că trebuie să intrăm în anticipate", a afirmat Cezar Preda, la RFI România.

Opoziţia a depus marţi, în Parlament, textul "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", care vizează demiterea Guvernului Boc pentru "dezastrul economic", dar şi pentru că România se împrumută 52 de milioane euro pe zi. Un număr de 209 parlamentari au semnat textul, însă pentru adoptarea lui sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Moţiunea de cenzură va fi prezentată în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului în 20 octombrie, urmând ca dezbaterea textului şi votul asupra moţiunii să aibă loc în 27 octombrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite