Elena Udrea, pe urmele lui Traian Băsescu la Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea şi-a întors faţa şi spre sport
Elena Udrea şi-a întors faţa şi spre sport

Elena Udrea va fi legitimată mâine drept lider al celei mai importante filiale a PDL, în cadrul alegerilor organizaţiei Bucureşti, scrutin fără suspans în condiţiile în care niciun democrat-liberal nu a îndrăznit să o contracandideze pe ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Udrea deţine conducerea interimară a PDL Bucureşti încă din această primăvară, iar alegerea ei în funcţia de preşedinte confirmă sporirea influenţei politice a ministrului, în interiorul formaţiunii, în detrimentul „greilor" Vasile Blaga şi Adriean Videanu, ambii foşti lideri ai organizaţiei. Organizaţia a fost şi trambulina de lansare a lui Traian Băsescu, la rândul său fost şef al PD Bucureşti, ales de două ori primar general. De altfel, ministrul Dezvoltării a recunoscut că ar putea candida la Primăria Capitalei la alegerile din 2012.

Citiţi şi:

Elena Udrea, decepţionată că Traian Băsescu nu crede în şansele unui femei la preşedinţie sau la şefia PDL

Udrea vrea la Primăria Capitalei

Elena Udrea: reabilitare sau executare!

Membri ai filialei Bucureşti, Vasile Blaga şi Adriean Videanu ar urma să participe şi ei la scrutinul de mâine. Preluarea controlului acestei organizaţii de către Udrea şi gruparea sa este o nouă etapă a bătăliei ce se dă între cele două tabere, în perspectiva congresului PDL de la începutul anului viitor.
Potrivit unor surse din PDL, „greii" partidului mizează pe faptul că PDL Bucureşti este o organizaţiei dificil de gestionat, iar un eventual eşec al Elenei Udrea ar putea fi decontat în folosul lor. De altfel, atât Blaga, cât şi Videanu declarau că Udrea poate fi un bun candidat la Primăria Capitalei.

Sever Voinescu: „Sunt trist că nu există competiţie"

Lipsa unei competiţii se regăseşte şi la nivelul funcţiilor de prim-vicepreşedinte al organizaţiei. Pentru cele două posturi s-au înscris doar senatorul Sorina Plăcintă şi deputatul Costică Canacheu. Udrea declarase că şi-ar dori în Biroul PDL Bucureşti oameni precum Teodor Baconschi, Cristian Preda, Monica Macovei sau Cristian Preda.

Sever Voinescu a precizat pentru Adevărul că nu a avut nicio discuţie cu Elena Udrea în vederea unei candidaturi pentru o funcţie de conducere în organizaţia PDL Bucureşti, deşi aceasta l-a nominalizat ca fiind unul dintre democrat-liberalii cu care şi-ar dori să facă echipă. Voinescu a mai spus că, oricum, este membru al filialei Ploieşti şi ar fi existat probleme de ordin tehnic pentru „transfer" la Capitală. „Nu pot decât să fiu trist pentru faptul că nimeni dintre potenţialii lideri nu a dorit să îşi depună candidatura la şefia organizaţiei. În general, nu comentez lucrurile care se întâmplă în alte organizaţii. Competiţia este însă cea care duce partidul înainte. Nu pot spune de ce nimeni nu şi-a dorit să intre în cursă", a spus el, întrebat cum comentează faptul că Elena Udrea este unicul candidat la preşedinţia celei mai importante filiale a partidului. Voinescu a declarat că va participa la alegerile de mâine, în calitate de invitat.

Preda a refuzat-o pe Udrea

Un alt democrat-liberal despre care Udrea a afirmat că şi l-ar dori în echipa de conducere a PDL Bucureşti, eurodeputatul PDL Cristian Preda, a precizat şi el că va fi prezent la evenimentul de la Palatul Parlamentului. Eurodeputatul PDL a spus că a avut o discuţie cu Udrea pentru preluarea unui post de prim-vicepreşedinte, însă a refuzat-o.

Preda a evitat să comenteze lipsa unei competiţii reale în partid, adăugând că îşi va susţine punctul de vedere în faţa delegaţilor. „Voi spune ce am de spus mâine", a comentat el laconic. De la preluarea şefiei interimare a PDL Bucureşti de către Elena Udrea, eurodeputatul a fost însărcinat cu atragerea unor personalităţi din societatea civilă. Întrebat în ce stadiu se află acest proiect, el a susţinut că Elena Udrea va prezenta mâine un raport referitor la organizaţia PDL Bucureşti, bazat pe un recensământ al membrilor şi pe un sondaj de opinie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite