Vosganian, despre Oltchim: Diaconescu va inventa motive imaginare pentru a nu plăti banii şi a se juca de-a telenovela până la alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian, scriitor şi vicepreşedinte  al PNL
Varujan Vosganian, scriitor şi vicepreşedinte al PNL

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a scris pe blogul personal că privatizarea Oltchim, aşa cum s-a derulat, este o farsă, ba mai mult, că nu trebuie învinuit Dan Diaconescu deoarece el a făcut ce ştie mai bine, adică să vândă iluzii celor dispuşi să-l creadă.  

„E cea mai tristă dovadă că România nu are o politică industrială şi că singurul mod în care înţelegem competitivitatea nu este dimensiunea ei economică, ci dimensiunea ei electorală. În care cu cât dăm mai mult poporului, cu atât poporul rămâne mai abitir cu mâinile goale “, a precizat vicepreşedintele PNL pe blog. 

De asemenea, Vosganian se întreabă ce fel de privatizare a fost aceasta, în condiţiile în care Dan Diaconescu nu are nicio expertiză în domeniu. 

„Cum să privatizezi un combinat ca Oltchim cuiva care nu are nicio expertiză în domeniu şi doar ameninţă cu investitori misterioşi şi care susţine că va achita zecile de milioane de euro cu un fel de taxă pe telespectator? Cine poate crede că vreun investitor serios se asociază cu un proprietar care anunţă deja că va da acţiunile salariaţilor? “, mai spune Vosganian, precizând că „salariaţii de la Oltchim nu vor înghiţi gluma asta şi vor continua să-şi ceară drepturile salariale“. 

În altă ordine de idei, Vosganian a precizat că obligaţiile combinatului vor rămâne tot în sarcina Guvernului, în timp ce Dan Diaconescu va inventa tot felul de motive imaginare pentru a nu plăti banii şi pentru a se juca de-a telenovela până la alegeri.

În opinia vicepreşedintelui liberal, nu trebuie să dăm vina pe  Dan Diaconescu, ci să ne punem întrebări legate de condiţiile prezenţei unui astfel de investitor . „El face ce ştie să facă, adică să vândă iluzii celor care sunt dispuşi să le creadă. Nu înţeleg, însă, cum de licitaţia nu a avut unele condiţii care să evite o astfel de situaţie. (…) Nu poţi să-l dai oricui, numai pentru că zice că are bani să-l cumpere. Viitorul proprietar trebuie să aibă şi bani să plătească datoriile, să aibă priceperea să retehnologizeze combinatul, să dispună de o cotă de piaţă, ca să poată vinde produsele, să aibă prestigiu pentru a atrage şi alte resurse financiare, prin bursă, de pildă“, a conchis Varujan Vosganian.

Citeşte şi: SENZAŢIONAL Dan Diaconescu a devenit acţionarul Oltchim

Sebastian Bodu: Guvernul să-şi asume că nu a pus condiţii de eligibilitate pentru privatizarea Oltchim

Diaconescu trebuie să dovedească că are "bani legali" pentru Oltchim

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite