Voiculescu dă bani cu împrumut angajaţilor de la Antene. Mihai Gâdea a luat 186.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PC, Daniel Constantin, şi directorul postului Antena 3, Mihai Gâdea, sunt printre cei care au beneficiat de generozitatea vicepreşedintelui Senatului. Dan Voiculescu şi-a trecut în declaraţia de avere postată pe site-ul Senatului banii pe care i-a dat cu împrumut şi persoanele care au primit sumele respective.

Printre cei care au beneficiat de banii lui Dan Voiculescu se numără atât membri ai familiei sale, prieteni politici sau angajaţi ai trustului Intact. Astfel, printre cei care au primit împrumut se numără liderul PC, Daniel Constantin, creditat cu 295.000 de euro.  Liderul PC a confirmat pentru "Adevărul" că a primit împrumutul respectiv.

Citiţi şi:

Dan Voiculescu, un bunic model

Dan Voiculescu, reclamat la Parchet pentru fals în declaraţii

Dan Voiculescu: „Analizez posibilitatea de a solicita în justiţie daune de 1 milion de euro de la Evenimentul Zilei“

Click mai jos pentru a vedea lista cu persoanele împrumutate de Dan Voiculescu

image

*Extras din declaraţia de avere a senatorului Dan Voiculescu

"Este vorba de un împrumut pe opt ani, contractat de mine în 2007 sau în 2008, când eu nu aveam o funcţie publică", a afirmat  Daniel Constantin. Întrebat cât a restituit din împrumut, el a răspuns :"Foarte puţin, nu-mi amintesc exact, vă dau toate datele când mă întorc în ţară". "Singura obligaţie este ca la împlinirea celor opt ani să restitui toată suma, nu există obligaţii legate de perioade intermediare", a afirmat liderul PC. El a precizat că nu există nicio dobândă pentru respectivul împrumut.

Mihai Gâdea, director Antena 3, Sorin Pantiş, fost ministru şi Daniel Constantin, liderul PC



Dan Voiculescu le-a dat bani cu împrumut directorului de la Antena 3, Mihai Gâdea, şi soţiei sale, Kundri Gâdea,- 186 .000 de euro (785,00de lei). De asemenea, Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor din Guvernul CDR şi fost director al Grupului Grivco,  a primit chiar două împrumuturi, în valoare totală de 350.000 de euro .

Printre cei împrumutaţi se mai număra fiica sa, Camelia Voiculescu -2.200.000 de euro, şi Elena Voiculescu - 1.900.000 de euro. Pe lista lui Voiculescu apar şi câteva persoane mai puţin cunoscute - Daniel Breahnea (47.600 de euro), Luiza Spiru (10.000 de euro) sau Gheorghe Croitoru  (4.000 de euro). Sumele date cu împrumut sunt chiar mai mari decât sumele pe care Voiculescu le are în conturi, care se cifrează la aproximativ 1,5 milioane de euro. Banii sunt depuşi în 27 de conturi curente sau depozite bancare, majoritatea în România, dar şi în Cipru. Dan Voiculescu mai are o poliţă de asigurare de viaţă cu acumulare de capital în valoare de 561.000 de euro. 

Moştenirea lui Geoană

Vicepreşedintele Senatului mai are o casă în Bucureşti de 224 de metri pătraţi, dar nu deţine terenuri, maşini sau bijuterii. Potrivit declaraţiei de avere, banii încasaţi de la Senat în 2010, 59.945 de lei, au fost viraţi în contul Fundaţiei pentru apărarea cetăţenilor împotriva abuzurilor statului la fondul de Solidaritate Socială . 

Şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi-a depus declaraţia de avere pe 2010, menţionând banii şi bunurile pe care le-a moştenit de la tatăl său. Geoană a obţinut, prin succesiune,   obiecte de mobilier, icoane din lemn şi sticlă, tablouri cu o valoare estimată la 75.000 de lei. De asemenea, potrivit declaraţiei, mai deţine obiecte decorative din argint, cristal, bronz, porţelan şi sticlă în valoare de  65.000 de lei.

Geoană a obţinut, tot prin succesiune, şi  conturi la BCR, în valoare de 105.000 de euro şi 11.869 de lei. Şcoala copiilor lui Mircea Geoană este plătită, în continuare, de rude. Socrul său, Ion Costea, a plătit 18.605 de euro pentru Alexandru Geoană, iar mama sa, Elena  Geoană, a achitat 18.800 de euro pentru Ana Maria Geoană.

"Este vorba de un împrumut pe opt ani, contractat când eu nu aveam o funcţie publică. "
Daniel Constantin
preşedintele PC

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite