Videanu: Intenţionam să-mi dau demisia încă din februarie-martie, dar nu am vrut să par un laş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei a declarat, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Naşul de la B1 TV, că intenţiona să demisioneze încă de la începutul anului. Ceea ce l-a făcut să se răzgândească, susţine el, au fost măsurile dure luate în acea perioadă, ceea ce l-ar fi făcut să pară un laş în opinia publică, dacă ar fi demisionat.

"În luna februarie-martie, l-am informat şi pe preşedinte şi pe premier că intenţionez să-mi dau demisia din Guvern din considerente personale, dar dacă nu era situaţia dificilă cu tăierea de salarii, pentru care aş fi fost considerat un laş dacă aş fi părăsit Guvernul la acel moment, poate că acum nu am fi discutat despre acest lucru", a dezvăluit Adriean Videanu, la B1 TV.

Întrebat care a fost exact motivul pentru care şi-a depus demisia, Videanu a explicat că şi-a depus mandatul convins fiind de faptul că că vor avea cu toţii de câştigat.

"La nivelul Ministerului Economiei lucrurile s-au mişcat, aş spune eu, chiar foarte bine, în condiţiile a doi ani de criză. O remaniere politică a Guvernului nu se putea face decât cu oameni politici care au funcţii în partid. Din punctul meu de vedere, o remediere în Guvern care se face cu ministrul de Finanţe independent, cu ministrul Agriculturii independent, cu ministrul Muncii care e un om politic şi un bun profesionist, dar care nu avea anvergura politică, nu avea credibilitate politică.

Prima dată am discutat cu domnul preşedinte şi am anunţat intenţia mea de a-mi depune demisia. Nu era absolut niciun motiv să nu fi făcut acest lucru, dacă nu veneau măsurile foarte dure şi atunci în opinia publică aş fi părut un laş. Şi acela a fost motivul pentru care nu am făcut acel gest la acel moment", a explicat fostul ministru.

Videanu a vorbit şi despre Ion Ariton, cel care a fost propus la Ministerul Economiei, în locul lui Adriean Videanu.

PDL a votat remanierea a şase miniştri. Vezi înlocuitorii

"Domnul Ariton are şi o dimensiune administrativă şi o dimensiune economică şi politică importantă în interiorul PDL. Toate aceste dimensiuni cred că îl recomandă ca fiind un candidat important pentru portofoliul Ministerului Economiei. Şi eu am fost unul dintre cei care l-au susţinut. Îl cunosc ca fiind un om foarte serios, un tip dedicat şi cu o foarte bogată experienţă administrativă".

Întrebat dacă Elena Udrea ar trebui să mai rămână ministru, în contextul în care a propus ca întregul Guvern să-şi depună demisia, Adriean Videanu a ţinut să precizeze că discuţiile în cadrul partidului sunt foarte sincere.

"Doamna Udrea nu l-a contestat pe primul ministru, ci şi-a spus părerea. În interiorul PDL discuţiile sunt foarte sincere şi directe. Eu am mers pe o remaniere profundă şi dacă am propus acest lucru, mi-am depus şi mandatul la dispoziţia prim ministru, în ideea de a împlini această acţiune politică, sunt alţi colegi care au avut un alt punct de vedere, considerând că demisia guvernului poate să reprezinte un nou început pentru PDL", a adăugat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite