Victor Ponta spune că va face publice cifrele minirecensământului numai după ce le va trimite la Curte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, înaintea şedinţei USL, că datele centralizate de MAI şi MAE cu privire la listele electorale vor fi transmise în cursul zilei către Curtea şi după aceea vor fi făcute publice.

„În cursul zilei de azi, MAI, MAE centralizează toate datele pe care le-au solicitat şi vom transmite către Curte exact ceea ce ne-a cerut Curtea, adică numărul de persoane. După ce transmitem la Curte, vom pune la dispoziţie aceste cifre“, a precizat Ponta, subliniind că datele pe care Guvernul le va transmite Curţii au la bază documente din ţară şi din străinătate.

„Sunt cifre bazate strict pe documente, exact cum ne-a cerut Curtea. Noi vom pune la dispoziţie cifre bazate pe documente din intern şi pe cele venite din afară. În rest, Curtea va decide. Cum va stabili, ce va lua în considerare din aceste cifre, asta nu pot eu să vă spun“, a mai spus Ponta care, totodată, a dat asigurări că datele care vor fi transmise CC nu sunt inventate sau calculate de USL.

Procesul de punere la punct a listelor electorale a început sâmbătă dimineaţa, când prefecturile din ţară au început să transmită către MAI datele privind numărul de alegători de pe listele electorale permanente.

„Minirecensământul“ s-a făcut pe baza unui memorandum al Guvernului prin care se specifică faptul că nouă categorii de persoane trebuie „şterse“ de pe listele electorale permanente. De pe liste trebuiau eliminate: persoanele decedate, cele care şi-au pierdut cetăţenia ori drepturile electorale, cetăţenii cu actele de identitate expirate, cele care şi-au schimbat domiciliul ori numele prin căsătorie sau în urma divorţului şi cetăţenii care au reşedinţa în străinătate etc.

Citeşte şi: Verdict MAI: Astăzi se dau rezultatele minirecensământului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite