Victor Ponta: Clasa pregătitoare este un tun de 50 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, după discuția cu ministrul Educației, Liviu Pop, că examenul de Bacalaureat și testele naționale vor fi organizate în cele mai bune condiții. Ponta a atras atenția că înființarea clasei pregătitoare este un demers pentru cheltuirea a 50 de milioane de lei din bugetul de stat, însă demersul nu poate fi oprit în acest an. Premierul a explicat, de asemenea, că un punct foarte important pe agena Edu

CITEŞTE ŞI:

Funeriu îi dă replica lui Ponta: Fără clasa pregătitoare, 20 000 de copii nu ar fi mers nici la școală nici la grădiniță

Declarațiile premierului Victor Ponta:

-În perioada imediat următoare ministerul trebuie să gestioneze niște acțiuni foarte importante pentru tinerii români, înscrierea în clasa pregătitoare, testele naționale și examenul de bacalaureat.

-Cele două domenii esențiale ale oricărui stat modern sunt educația și sănătatea, și acord tot sprijinul pentru buna asigurare a desfășurării activității în aceste două domenii. Nu e nimic mai important decât sănătatea și educația în acest moment.

-Am asigurat profesorii că până la sfârșitul anului nu vom mai umbla cu bugetul Educației, că nu vom mai lua bani de acolo pentru a finanța alte acțiuni.

Despre Bacalaureat și supravegherea video:

-Subiectele au rămas aceleași, însă rămâne problema spinoasă a softului. Până în acest moment nu au început negocierile pentru softul Bacalaureatului. E vorba de 250.000 de euro pentru cele 5 softuri. Au întârziat foarte mult.

-Mă interesează sistemul de supraveghere cu camere video. Este un sistem care trebuie păstrat și întărit. Voi da tot sprijinul pentru combaterea fraudei, iar nimeni nu trebuie să obțină rezultate la examene altfel decât pe munca sa directă.

-Am cerut verificarea camerelor, pentru a fi siguri că ele funcționează și că nu vom avea surprize în anumite județe.

-În cazul testelor naționale sunt 6.400 de locații care trebuie asigurate cu același sitem de supraveghere eficient. Responsabilitatea este a administrației locale și vom încerca să restituim către Educație o parte din banii pe care i-am luat de la anumite autorități locale pentru a asigura supravegherea video.

Despre restituirea banilor luați din indemnizațiile profesorilor:

-S-a constituit și Comisia Națională pentru Organizarea Examenului de Bacalaureat și vom încerca să recuperăm nedreptatea față de profesorii care au fost pare din comisii, prin tăierea indemnizației.

Despre închiderea școlilor:

-Fostul guvern a redus numărul de școli cu 224. Eu voi lua măsuri urgente de rectificare. Vom verifica dacă acele școli au fost închise pe drept, pentru că nu mai era nevoie de ele sau pe motive politice sau financiare.

Despre Clasa pregătitoare:

-Referitor la clasa pregătitoare, am fost informat asupra mizei financiare, pe care o voi ca să înțelegem de ce a existat o asemenea bătălie pentru clasa pregătitoare.

Vreau să știți că pentru clasa pregătitoare s-au alocat în buget 50 de milioane de lei pentru materiale și mobilier în clasa pregătitoare.

-I-am cerut ministrului să ia măsuri de auditare, pentru că nu vreau ca viața copiilor să fie influențată de dorința unora de a cheltui 50 de milioane de lei.

-Urmează să aflăm în zilele următoare ce alte măsuri de afaceri s-au luat în Minister. Noua conducere are responsabilitatea de a descoperi toate aceste afaceri.

Despre violența în școli:

-Trebuie să luăm măsuri împotriva violenței în școli. Pentru un părinte este important să stea liniștit că, la școală, copilul său este în siguranță. Voi lua mpsuri împreună cu ministrul de Interne și ministrul Educației pentru combaterea violenței în școli.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite