Vasile Blaga, propus de PDL pentru şefia Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrat-liberalii îl vor propune pe Vasile Blaga la şefia Senatului, au afirmat surse din PDL.

Nominalizarea lui Blaga era vehiculată de zilele trecute, deşi unele voci din partid se arătau sceptice în legătură cu rămânerea sa în cursă, din cauza relaţiei sale „tensionate" cu Traian Băsescu.

OPINIE: Iliescu, adevăratul prostănac

Alt nume vehiculat a fost cel al senatorului Radu Berceanu, care s-a şi arătat dispus să candideze.  Alţi democrat-liberali vorbeau şi despre posibilitatea ca vicepreşedintele Senatului, Petru Filip (PDL), numit ieri interimar în locul lui Geoană, să intre în cursă pentru a-şi păstra scaunul.

Vasile Blaga este cea mai bună variantă şi în opinia senatorului Radu F. Alexandru, care a lansat totodată şi un apel la adresa UDMR să renunţe la ideea nominalizării unui candidat propriu pentru şefia Senatului, susţinută vehement de Gyorgy Frunda.

„Am convingerea că, până la urmă, UDMR va dovedi luciditate şi onestitate, comportându-se ca un partener într-adevăr corect de coaliţie. Nu contestă nimeni calitatea membrilor grupului Uniunii din Senat, dar să nu uităm că UDMR a fost tratată mereu cu toată consideraţia, motiv pentru care are un vicepremier şi trei miniştri pe posturi de maximă importanţă", a atras atenţia senatorul PDL. În opinia acestuia, nominalizarea unui candidat UDMR pentru şefia Senatului ar fi „contraproductivă", cu atât mai mult cu cât „PDL nu este un partener de la care se pot smulge favoruri în contrapartidă".

Anca Boagiu, altă propunere în PDL

Preşedintele PDL Diaspora, William Brânză, a vorbit despre o altă propunere posibilă: Anca Boagiu, ministrul Transporturilor. „Pe ce a pus mâna a revigorat", „atunci când deasupra ai o femeie puternică şi performanţele bărbatului cresc" şi „cu două femei sub preşedintele Traian Băsescu nu poţi avea decât stabilitate politică" sunt ideile care l-au călăuzit pe Brânză în nominalizarea Ancăi Boagiu.

"Nu am avut încă o discuţie clară în conducerea PDL pe cine vom desemna. În mod cert, această decizie politică o vom adopta în baza propunerilor şi numai prin vot, dar cred că mari şanse ar putea avea Anca Boagiu", a insistat Brânză.

„Priviţi la performanţele doamnei ministru Anca Boagiu de când a venit la Ministerul Transporturilor. Pe ce a pus mâna a revigorat. Oricum, cu două femei sub preşedintele Traian Băsescu nu poţi avea decât stabilitate politică şi legi analizate cu celeritate. Exemplul doamnei preşedinte Roberta Anastase la conducerea Camerei Deputaţilor este de notorietate. Oricum, atunci când deasupra ai o femeie puternică, şi performanţele bărbatului cresc. Eu sunt încântat să lucrez sub doamna preşedinte Roberta Anastase", a mai comentat Brânză.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite