Vanghelie: Cătălin Voicu s-a autosuspendat din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie nu se demilitează de prietenul Cătălin Voicu
Marian Vanghelie nu se demilitează de prietenul Cătălin Voicu

Liderul organizaţiei PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că senatorul Cătălin Voicu a cerut autosuspendarea din partid chiar de duminică seara.

Marian Vanghelie se arată deranjat de atenţia acordată cazului Voicu în detrimentul membrilor PDL. "Din acest moment Cătălin Voicu nu mai are nicio legătură cu partidul. El s-a autosuspendat din partid", a declarat preşedintele PSD Bucureşti.

Potrivit acestuia, fiecare senator PSD ar trebui să voteze aşa cum doreşte în cazul solicitării DNA de arestare a lui lui Voicu. "Senatorii PSD ar trebui să voteze cum consideră că e bine, cum consideră că e corect. Ei trebuie să se poziţioneze fiecare în funcţie de cum consideră că este corect şi legal", a apreciat Vanghelie.

"Nu mai este implicat politic. El s-a autosuspendat din activitatea politică. Nu ştiu decizia PSD, dar eu cred că orice senator are dreptul să voteze cum consideră el că e corect şi legal", a adăugat preşedintele PSD Bucureşti.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara la sfârşitul săptămânii trecute că senatorul Cătălin Voicu trebuie suspendat din partid până la finalizarea anchetei.

"Eu nu mă delimitez de prieteni. Nu cred că Cătăln Voicu este vinovat. Am o relaţie de prietemie", a precizat Vanghelie.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Senatul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cătălin Voicu va fi audiat mâine în Senat.

"Nu i-am asigurat lui Voicu un loc în Senat"

Preşedintele PSD Bucureşti a răspuns şi acuzaţiilor potrivit cărora i-ar fi asigurat lui Cătălin Voicu un loc de senator, aşa cum reiese din stenogramele DNA.

Într-o stenogramă din dosarul în care cercetat senatorul Cătălin Voicu, acesta se laudă că Marian Vanghelie i-ar fi asigurat un loc în Senat. Informaţia este negată de liderul organizaţiei din Bucureşti a Partidului Social Democrat.

"Locul nu i l-am asigurat lui Cătălin Voicu. Am avut 40 de candidaţi, înţelegeţi, şi a fost un fel de concurs, au fost aproape 100 de candidaţi care au candidat, înţelegeţi, în Bucureşti, a fost o...cum să zic eu, Bucureştiul este ceva mai atipic, mai complicat, nu e vorba de a asigura un loc lui Cătălin. Aşa şi lui Oana Mizil i-am asigurat un loc, şi liderului de sindicat de la Energie, Chiriţă, i-am asigurat un loc, dacă putem să spunem aşa. Dar nu cred că e vorba de a asigura cuiva un loc", a spus Vanghelie.

"A fost un număr de candidaţi care şi-au depus candidatura în cadrul organizaţiei, un număr de 100-120 de candidaţi dintre care 40 au candidat", a adăugat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite