UDMR colaborează, dar pune condiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marko Bela
Marko Bela

Liderii UDMR, care s-au întrunit ieri la Târgu-Mureş, condiţionează rămânerea la guvernare de adoptarea Legii educaţiei. Imediat după şedinţa Consiliului Permanent, liderul formaţiunii, Markó Béla, a declarat că, deocamdată, maghiarii nu vor ieşi de la guvernare.

PDL se trezeşte însă cu un ultimatum: are la dispoziţie o săptămână pentru a soluţiona adoptarea Legii educaţiei, în forma dorită de UDMR.

Mai citeşte şi:

Funeriu: "Care ar fi presiunile UDMR" la Legea Educaţiei? / Lista drepturilor acordate minorităţilor

Au recunoscut criza din coaliţie

„Considerăm adoptarea Legii educaţiei, implementarea reformei învăţământului, asigurarea învăţământului integral în limba maternă condiţii fundamentale, fără de care nu putem continua colaborarea în guvernare", a explicat Markó Béla.

Liderul UDMR a recunoscut că în acest moment există o criză a coaliţiei, în care sunt puse sub semnul întrebării coeziunea şi solidaritatea partenerilor.

„Noi ne-am angajat la guvernare printr-un program, şi anume să găsim un răspuns la criza economică, să continuăm reforma generală, importantă pentru toată societatea şi, în acelaşi timp, ne-am propus lărgirea drepturilor minorităţilor. Dacă aceste condiţii se întrunesc, atunci mergem mai departe, dacă nu, atunci nu mergem mai departe cu această coaliţie. Pentru mine, legea învăţământului nu este un pretext de a ieşi din coaliţie, ci un punct extrem de important în programul de guvernare", a declarat liderul UDMR.

Legea educaţiei se află în prezent în dezbaterea Comisiei de învăţământ din Senat.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite