UDMR vrea de cinci ani legea minorităților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea susține în continuare proiectul legii privind statutul minotirăților naționale, care va fi adoptat când va avea „susținere și parteneri".

„Noi vom susţine acest proiect şi în momentul în care vom avea susţinere şi vom avea parteneri pentru a-l adopta, atunci se va vota. Nu abandonăm legea. Nu am abandonat-o până acum şi nu o vom abandona. Legea învăţământului am ţinut-o zece ani până am avut majoritate pentru acest proiect. Nici legea minorităţilor nu o vom abandona, avem multe, multe argumente pentru acest proiect de lege", a spus Kelemen Hunor.

Citește și: UDMR scoate junii la înaintare

La începutul lunii februarie, vicepreşedintele politic UDMR, Laszlo Borbely, declara că programul Guvernului Ungureanu include angajamentul Executivului de a sprijini adoptarea „cât mai urgentă" a proiectului de lege privind statutul minorităţilor.

Statutul minorităţilor a fost respins de Senat şi se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor de aproximativ cinci ani, fiind amânat de multe ori din cauza lipsei de cvorum în comisii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite