UDMR scoate junii la înaintare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Tinerii vor ocupa cel puțin 15 la sută din locurile de pe listele de candidați ale UDMR la alegerile locale și generale, potrivit unui protocol de colaborare reînnoit. Duminică, între președintele Uniunii, Kelemen Hunor și liderul asociației Conferinșa Tineretului Maghiar din România(CTMR), Bodor Laszlo.

Cei doi președinți au declarat, într-o conferință de presă, că au avut o colaborare frunctuoasă în cei zece ani de când au semnat prima înțelegere similară.

Citește aici: UDMR vrea de cinci ani legea minorităților

Semnarea unui nou protocol a fost necesară întrucât au intervent schimbări de statut în celor două formațiuni, a precizat Kelemen Hunor.

„Această colaborare a funcţionat aproape perfect între UDMR şi Conferinţa Tineretului Maghiar. Această colaborare viza, printre altele, şi prezenţa tinerilor la alegerile locale şi la cele parlamentare.

Noi am găsit, am inventat nişte mecanisme interne acum zece ani, prin care tinerii au avut posibilitatea de a intra pe listele UDMR, dar toată colaborarea avea la bază o reprezentare puternică a intereselor comunităţii maghiare", a explicat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a adăugat că Uniunea colaborează doar cu organizaţiile de tineri reunite în CTMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite