Turcan despre cazul Hardy Chauncey: Proceduri lente, lipsă de preocupare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan
Raluca Turcan

Deputatul democrat-liberal Raluca Turcan a atras atenţia că moartea baschetbalistului american Hardy Chauncey a reprezentat încă un caz-test pe care sistemul medical românesc nereformat şi neperformant l-a picat, "cu concursul" medicilor "nepăsători şi indolenţi".

"Pe măsură ce aflăm detalii despre cazul baschetbalistului american ucis la Giurgiu, ne îndreptăm spre concluzia că viaţa lui putea fi salvată dacă sistemul de sănătate funcţiona aşa cum trebuie. Traumatismul suferit de tânărul american a fost foarte grav, însă procedurile medicale au fost lente, iar lipsa de preocupare şi de dedicare au redus mult şansele de supravieţuire ale lui Hardy Chauncey", a arătat Raluca Turcan, într-o postare pe blog.

EDITORIAL: Interlopii din Poliție și serviciile "speciale"

În opinia democrat-liberalei, "cazul-test picat de sistemul medical" nu este singular, în condiţiile în care "cazuri ca acestea sunt probabil în fiecare zi, doar că nu au parte de o astfel de mediatizare: sute si mii de oameni au murit şi mor cu zile în spitale în care ar trebui să li se salveze viaţa".

Deputatul PDL a propus ca reforma în sănătate să fie discutată într-un cadru larg şi nepartizan, atât cu reprezentanţi ai Puterii, cât şi cu cei ai Opoziţiei, "care vor veni la un moment dat la Putere şi vor fi obligaţi să gestioneze un sistem medical şi mai neperformant decât e azi".

Turcan le-a transmis un mesaj şi medicilor: "Există şi nepăsare, indolenţă, iar în urma mediatizării unor asemenea cazuri, medicii ajung cu toţii, din păcate, să fie puşi în aceeaşi oală. E important ca cel puţin în cazurile critice, orice medic să se mobilizeze puternic pentru a salva vieţi."

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite