Traian Băsescu: Nu cred că Parlamentul mai poate face ceva în privinţa demiterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu, din nou încrezător
Traian Băsescu, din nou încrezător

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat duminică noaptea că nu mai crede că Parlamentul poate decide cu privire la demiterea sa, însă a menționat că ”USL ne-a obișnuit să nu respecte Constituția”.

CITEŞTE MAI MULT:

Băsescu: Din nefericire pentru Ponta, sunt mai puternic ca niciodată după acest vot

Băsescu: Nu am vrut să legitimez prin prezenţa mea la vot un referendum cu fete în bikini

Băsescu le-a înmânat jurnaliştilor Antena 3 flacăra democraţiei: "Democraţia frige la mâini"

"Constituţional nu, dar USL ne-a obişnuit să nu respecte Constituţia, dar astăzi nu mai cred că pot face acest lucru. OK. O seară bună, vă mulţumesc tuturor pentru sprijin. La revedere. Voi sunteţi europeni", a spus Băsescu la sediul său de campanie.

Președintele Traian Băsescu le-a transmis membrilor Uniunii că pot găsi în el un partener dacă "au înțeles lecția pe care le-au dat-o românii" și le-a subliniat că "trebuie să înţeleagă că victoriile prin înşelătorie nu pot fi obţinute în România".

"I-aş ruga pe liderii USL să pună mâna pe creion şi hârtie. Faţă de acel 49% pe care l-au obţinut la alegerile locale, astăzi trebuie să constate, desigur cu neplăcere, că au intrat cu circa 38 - 39 de procente. Au pierdut vreo zece procente din voturile pe care le-au avut la locale. De aceea, cred că, dacă vor ieşi din ţipete demagogice, din minciună şi vor intra în dorinţa de a consolida în continuare statul român, de a repara ce au stricat, de a schimba faţa hidoasă pe care au arătat-o democraţiei, dacă se vor decide să respecte Constituţia, legile ţării şi nu îşi vor mai permite să lovească instituţiile statului de drept, în mine vor avea un partener", a afirmat Băsescu, la sediul său de campanie.

Băsescu le-a propus să vină să stea de vorbă "pentru România și nu pentru partide" și le-a subliniat că "trebuie să înţeleagă că victoriile prin înşelătorie nu pot fi obţinute în România".

"Dacă au înţeles lecţia pe care le-au dat-o românii, pot să-mi fie parteneri. Dacă nu au înţeles-o, îi previn de pe acum că a persevera în ce au făcut în perioada de când au ajuns la putere înseamnă lovituri continue date României. De aceea, acum, astăzi, primul meu gând se îndreaptă către nevoia de a ne strânge şi de a vorbi pentru România şi nu pentru partide. Partidele pe care USL le reprezintă s-au dovedit prin atitudine partide retrograde. Victor Ponta trebuie să înţeleagă că un om de teapa lui Dragnea nu este cel care reprezintă România. Trebuie să înţeleagă că victoriile prin înşelătorie nu pot fi obţinute în România", a adăugat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite