Theodor Stolojan: “Sper că în spatele lui Dan Diaconescu există un investitor strategic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Diaconescu
Dan Diaconescu

Invitat să participe la o dezbatere televizată, Theodor Stolojan şi-a exprimat opinia cu privire la situaţia de la Oltchim: “Oltchim e ultima redută a petrochimiei în România, sper că în spatele lui Dan Diaconescu există un investitor strategic”, a declarat acesta.

În cadrul unei emisiuni difuzate de postul România TV, Remus Vulpescu şi-a exprimat, de asemenea, opinia, referitor la informaţiile obţinute pe surse de către post, potrivit cărora Dan Diaconescu nu deţine suma licitată.Dacă noi constatăm că cineva s-a gândit să capitalizeze politic nevoile oamenilor e foarte grav, e normal să începem să chestionăm moralitatea şi starea materială a acestui investitor. “, a spus acesta.

Totuşi, Vulpescu a ţinut să precizeze că oferta lui Dan Diaconescu a fost una surprinzătoare: “El spune că deţine banii, nu există condiţii, dar vine şi adaugă că nu concediază oamenii şi aduce alte resurse financiare. Există un angajament ferm că banii există şi vor fi plătiţi. Dacă există informaţii contrare, trebuie să fie verificabile.
”, a mai spus el.
Deşi Theodor Stolojan afirmă că speră ca în spatele lui Diaconescu să se afle un “investitor strategic”, Remus Vulpescu menţionează faptul că :“Din dosarul de licitaţie rezultă că Dan Diaconescu a licitat în nume propriu şi e implicat personal în procedura de licitaţie.”  Cu toate acestea, recunoaşte că documentele nu au fost verificate, deoarece, după cum susţine, această etapă nu era necesară: “Nu am avut suspiciuni şi nu am făcut verificări ale documentelor.”

Continuând, preşedintele OPSPI a arătat că:
Verificarea unui act original presupune contactarea autorităţii emitente, dar nu am avut suspiciuni şi nu am continuat verificarea. Contractul nu va fi semnat dacă nu achită suma integrală, îl aşteptăm pe domnul Diaconescu să semneze contractul, nu există nici un motiv de amânare.”.

Dan Negru, despre privatizarea televizată a Oltchimului: „Am fost gelos pe domnul acela cărunt care era M.C-ul showului"Un alt invitat la discuţii, Gigi Becali, susţine că Dan Diaconescu, personal, i-ar fi spus că are banii: “Dan Diaconescu mi-a zis: “Gigi, am banii”. El pare şovăielnic, dar are banii. Nu e nebun, are o bază solidă în spate şi numai un mojic i-ar putea băga beţe în roate lui Dan Diaconescu.”

Pe de altă parte,Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a fost cea care a accentuat dimensiunea socială a acestei tranzacţii, respectiv problemele angajaţilor de la Oltchim, care nu şi-au mai primit salariile. Mariana Câmpeanu a declarat că angajaţii de la Oltchim vor primi ajutoare de 1400 de lei, în urma unor anchete sociale care vor stabili cine are dreptul de a beneficia de aceşti bani.

Referindu-se la angajaţii Oltchim, Ministrul Finanţelor, Liviu Pop, a arătat că : “
oamenii nu ştiau în ce situaţie se află combinatul, pentru că ei munceau ca de obicei”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite