Şova: Ponta nu a fost asociat în firma mea şi nu a primit nicio maşină cadou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, vineri, că Victor Ponta nu a fost niciodată asociat în fosta sa firmă "Şova şi asociaţii", referindu-se astfel la informaţiile apărute în presă conform cărora preşedintele PSD, Victor Ponta, ar fi primit bani.

Dan Şova a prezentat un act al Baroului Bucureşti, din 2009, care atestă că Ponta nu a fost asociat la fosta lui firmă.

Şova a precizat că firma respectivă a încheiat cu cabinetul individual de avocatură Victor Ponta un contract de conlucrare profesională, în 7 septembrie 2009, potrivit Mediafax.

El a menţionat că acest contract a fost încheiat pentru asistenţă juridică de natură penală, firma respectivă neavând un avocat specializat.

Ponta a acordat asistenţă juridică penală în două dosare, pentru care a lucrat 15 luni şi a primit suma de 40.000 de euro cu tot cu TVA, a mai spus Şova.

Senatorul PSD a menţionat că una dintre persoanele implicate într-unul din dosarele penale era pasibilă, din cauza unei erori, de o pedeapsă cu închisoare de 15 ani, ajungându-se, în urma reprezentării de către Ponta, la o sentinţă de un an cu suspendare.

Daniel Şova a mai afirmat că informaţia apărută în presă că firma pe care a deţinut-o l-ar fi sponsorizat pe preşedintele PSD cu un automobil este falsă.

El a precizat că firma "Şova  şi asociaţii" a încheiat în 2008 un contract de comodat cu Victor Ponta, prin care acesta putea doar să folosească automobilul respectiv în cursele de raliuri.

Şova a afirmat că maşina respectivă aparţinea firmei, intenţia lui fiind să o folosească personal.

Ulterior, "Şova şi asociaţii" au vândut maşina către BCR Leasing, pentru suma de 144.000 lei, de unde a cumpărat-o Victor Ponta, în leasing.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a primit o invitaţie de la ANAF, în care era solicitat să se prezinte pe 24 iunie la sediul ANAF, cu declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008 şi cu registrul jurnal de încasări şi plăţi. Liderul PSD e investigat de Fisc pentru primirea, sub formă de sponsorizare, a 180.000 de lei (42.000 de euro) din banii încasaţi de ,,Şova&Asociaţii” de la Turceni şi Rovinari. Vezi aici mai multe detalii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite