UPDATE Biroul Permanent al Senatul a scos de pe ordinea de zi cerea de revocare a lui Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Biroul Permanent al Senatului a decis astăzi să scoată de pe ordinea de zi a Senatului cerea de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Mircea Geoană.

Opoziţia, care deţine majoritatea în BP (7 la 6), a respins solicitarea PDL. În aceste condiţii, democrat-liberalilor le mai rămâne doar să încerce să includă din nou, mâine, cererea de revocare a lui Mircea Geoană.

"Majoritatea din Biroul Permanent a găsit cererile PDL ca fiind inadmisibile pe motive legate de nerespectarea Constituţiei, a deciziei Curţii Constituţionale, a Regulamentului Senatului. Din punctul meu de vedere cererea de discutare a acestui tip de probleme este inadmisibilă pe fond", a declarat la finalul şedinţei, Geoană.

Documentul privind revocarea preşedintelui Senatului a fost depus, joia trecută. Cererea a fost semnată de 57 de senatori, dintre 48 ai PDL, doi ai UDMR şi şapte de la independenţi. Documentul se bazează pe articolul 85, alineatele 1 şi 3, din Regulamentul Senatului.

Ieri seară, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la Antena 3, că nu crede că cei care doresc înlocuirea de la şefia Senatului nu vor reuşi acest lucru.

Întrebat cum comentează declaraţia lui Crin Antonescu, potrivit căreia nu poate fi împiedicată "debarcarea" lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, Victor Ponta a răspuns: "Nu cred că vor reuşi". El a menţionat că este vorba despre o încălcare a Regulamentului Senatului.

Vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a anunţat, ieri, după şedinţa BPN, că demersul senatorilor partidului de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, de conducerea formaţiunii democrat-liberale.

Liderii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) au declarat că partidul lor este interesat de funcţia de preşedinte al Senatului, deţinută în prezent de social-democratul Mircea Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite