Şedinţa Senatului a fost suspendată din lipsă de cvorum / Legea pensiilor va fi adoptată tacit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa Senatului în care se dezbătea Legea sistemului unitar de pensii a fost suspendată, luni seară, din lipsă de cvorum, actul normativ urmând să fie adoptat tacit.

Anterior, amendamentul la proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii prin care se stabilea punctul de pensie la 45 la sută din salariu mediu brut pe economie fusese respins, motiv pentru care senatorii PSD s-au retras de la dezbateri.

Senatul a respins, luni, cu 52 de voturi "împotrivă", 51 "pentru" şi trei abţineri, un amendament deja admis de Comisia de muncă prin care se fixa la minimum 45% din salariul mediu brut pe economie a punctului de pensie, notează Mediafax.

Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum, legea urmând să fie adoptată tacit.

Senatul şi-a suspendat lucrările după ce senatorii PSD au decis să părăsească plenul, protestând faţă de eliminarea din Legea sistemului unitar de pensii publice a unui amendament care fixa punctul de pensie la minimum 45% din salariul mediu brut pe economie, senatorii PNL au reclamat lipsa cvorumului de lucru.

Suspendarea şedinţei va cauza trecerea Legii sistemului unitar de pensii publice prin procedura adoptării tacite, întrucât termenul la care dezbaterile expirau era 10 mai.

Prin procedura adoptării tacite, Legea va ajunge în dezbaterea Camerei Deputaţilor în forma propusă de Guvern, fără ca amendamentele adoptate de Comisia de muncă a Senatului sau de plen să mai fie valabile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite