Senatul respinge stabilirea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut/ PSD părăseşte sala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană, preşedintele Senatului
Mircea Geoană, preşedintele Senatului

Amendamentul la proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii prin care se stabilea punctul de pensie la 45 la sută din salariu mediu brut pe economie a fost respins, luni, în Senat, motiv pentru care senatorii PSD s-au retras de la dezbateri.

Senatul a respins, luni, cu 52 de voturi "împotrivă", 51 "pentru" şi trei abţineri, un amendament deja admis de Comisia de muncă prin care se fixa la minimum 45% din salariul mediu brut pe economie a punctului de pensie.

Citeşte şi:

Pensionarii acuză Guvernul de genocid şi ies în stradă

După dezbateri care au prilejuit mai multe declaraţii politice, propunerea PDL de a elimina amendamentul admis prin care se stabilea la minimum 45% din salariul mediu brut pe economie a fost adoptată de Senat.

Amendamentul admis de Comisie, dar respins de plen, stabilea că valoarea punctului de pensie nu poate fi mai mică de 45% din salariul mediu brut pe economie.

Propunerea de eliminare a acestui amendament a aparţinut preşedintelui Comisiei de muncă, democrat-liberalul Cristian Rădulescu, care a invocat punctul de vedere al Guvernului, potrivit căruia o valoare minimă de 45% nu poate fi susţinută în noul context economic.

Anunţul privind părăsirea lucrărilor de către PSD a fost făcut de liderul grupului senatorilor social-democraţi, Ion Toma. El a spus că gestul are ca motiv respingerea principalului amendament susţinut de social-democraţi.

Toma a arătat că senatorii PSD au susţinut toate amendamentele "în modul cel mai corect" astfel încat să fie adoptat un proiect cât mai bun, în timp ce în Coaliţie s-au luat deczii care au aruncat la coş munca membrilor PSD, dar şi a unor oameni care au muncit o viaţă pentru a beneficia de pensie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite