Sebastian Lăzăroiu: Preşedintele poate fi suspendat pentru o încălcare a Constituţiei, nu pentru că oamenii sunt nemulţumiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată de la apariţia sondajelor care arată că preşedintele Traian Băsescu nu mai este susţinut de populaţie, la Cotroceni se admite că această posibilitate ar putea fi una reală.

Băsescu incită PSD şi PNL să-l suspende

Potrivit unui sondaj GSS din luna iulie, aproape 65% dintre români au răspuns afirmativ la întrebarea dacă ar vota în favoarea suspendării lui Traian Băsescu.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, la Realitatea TV, că "opozitia poate încerca să capitalizeze nemulţumirea fată de măsurile de austeritate pentru a forţa o suspendare a preşedintelui", iar acest lucru apare şi în sondaje.

Sebastian Lăzăroiu a atras atenţia că "este o fraudă de comunicare practic, pentru că preşedintele poate fi suspendat şi demis pentru o încălcare a Constituţiei, nu pentru că oamenii sunt nemulţumiţi. Şi au nemulţumiri, în perioada aceasta, pentru că se iau nişte măsuri de austeritate, dar tot pentru binele lor şi pentru viitorul României".

"Eu cred că ar fi un gest de iresponsabilitate şi evident o fraudă de comunicare", a subliniat Lăzăroiu.

Întrebat ce sfat i-ar da preşedintelui în privinţa Legii Pensiilor, să promulge legea şi să rişte o eventuală suspendare sau să nu promulge legea, Sebastian Lăzăroiu a refuzat să facă speculaţii.

"Eu nu pot să spun aşa ceva acum, pentru că legea nu se află la preşedinte pentru promulgare. Ea n-a ajuns la preşedinte. Legea se află acum la Curtea Constituţională. Curtea va decide dacă este sau nu constituţională şi în funcţie de asta se iau deciziile de promulgare", a explicat consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

Potrivit unui sondaj GSS din iulie, citat de Realitatea TV, la întrebarea "Sunteţi de acord cu o eventuală suspendare a preşedintelui Traian Băsescu", 64,9% din respondenţi au spus "da", 26,6% au răspuns "nu", iar 8,5% au declarat că "nu ştiu" sau nu au dorit să răspundă.

De curând, într-o dezbatere televizată, preşedintele PNL, Crin Antonescu invocat un sondaj IRES, potrivit căruia 81% din totalul populaţiei ar vota în favoarea suspendării preşedintelui.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite