Raluca Turcan, despre legea denunţătorului la Fisc: Guvernul Ponta doreşte să inventeze turnătoria fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan
Raluca Turcan

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan este de părere că prin punerea în practică  a legii denunţătorului la fisc „se inventează o nouă Securitate“. 

„E vorba, practic, de o gândire de tip securist, care urmăreşte să transforme românii în turnători la ANAF. Practic, se inventează o nouă Securitate. Înainte de revoluţie, aveam turnătoria politică, acum Guvernul Ponta doreşte să inventeze turnătoria fiscală. Dacă vrea să stopeze evaziunea fiscală, Guvernul USL trebuie să intervină pe câteva domenii foarte clare: comerţul cu produse petroliere, cu alcool, cu tutun, comerţul cu cereale. Astea sunt priorităţile care credem că sunt importante acum pentru România“, afirmă Turcan, citată de RFI.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Liviu Voinea, declara în urmă cu câteva zile că românii care vor transmite Fiscului informaţii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilităţi, aşa cum se întâmplă şi în alte state, precum Suedia. 

„Acolo oamenii primesc prin poștă scrisori în care sunt informați că au de plătit un impozit X, dar li se tramite și dacă unii dintre vecini au declarat valori de impozitare mult mai mici. Fiscul se bazează pe faptul că oamenii ştiu cel mai bine situaţia vecinilor şi pentru cei care transmit informaţii corecte despre aceştia se aplică scutiri sau li se dă o recompensă şi mai plătesc doar diferenţa“, a declarat Voinea, care va şi pleca în Suedia pentru a studia „legea denunţătorului“.

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Murighiol, că a vorbit cu Liviu Voinea, solicitându-i să se gândească de multe ori înainte de a veni cu un proiect de genul celui avansat.

Citeşte şi: Turcan: "Ponta minte aşa cum respiră! USL nu vrea coabitarea"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite