Mazăre: Rus este o "dambla" a lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, continuă seria nemulţumirilor din PSD, în legătură cu includerea lui Ioan Rus în Cabinetul Victor Ponta, ca ministru de Interne.

"Cu mici excepţii, Guvernul zic că e bun. Discutăm despre Rus care e ministru de Interne şi care nu cred că era îndreptăţit să ocupe o funcţie ministeriabilă în Guvern. Eu cred că trebuie puşi oameni care au confirmat că au făcut ceva. Pe Rus, din păcate, în ultimii ani nu l-am văzut, tocmai de asta nu nu l-am văzut, că nu a confirmat", a declarat Mazăre.

Radu Mazăre a catalogat nominalizarea lui Rus drept o dambla personaăl a lui Victor Ponta.

"Şi l-a asumat premierul la pachet, a spus «E al meu, e damblaua mea». Poţi să accepţi un om ca dambla a unui prim-ministru. Dambla în ghilimele, probabil că are alte resorturi care l-au determinat. O îl acceptăm, ce să facem... O să votez Guvernul", a mai spus Mazăre.

Adrian Năstase a spus că Rus nu este contestat "ca ministru", ci pentru modul cum a acţionat la congresul PSD din 2005, când l-a susţinut decisiv la preşedinţia partidului pe Mircea Geoană, în detrimentul lui Ion Iliescu.

"El nu este contestat ca ministru, eu cred că a fost contestat la un moment dat pentru felul în care a acţionat la Congresul din 2005 (...) La Congresul din 2005 a avut o altă opţiune şi l-a sprijinit atunci pe Mircea Geoană, sunt de acord că opţiunea lui a fost discutabilă, dar sunt două lucruri diferite", a spus Năstase.

El a adăugat că Rus a avut o activitate foarte bună ca ministru de Interne în guvernul său, având un rol foarte important în eliminarea vizelor pentru cetăţenii români la intrarea în ţările UE.

Ministrul propus pentru portofoliul Internelor, Ioan Rus, a declarat, astăzi, că în CExN au fost exprimate nemulţumiri legate de activitatea sa în partid, el precizând că Radu Mazăre a avut dreptate când i-a reproşat că a fost cam leneş în formaţiune în ultima vreme.

Ministrul nominalizat pentru Interne a adăugat că Radu Mazăre are dreptate când îl critică pentru lipsa de activitate din partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite