Camera Deputaţilor a decis: Primarii vor fi aleşi dintr-un singur tur de scrutin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care prevede alegerea primarilor din primul tur de scrutin, după ce Senatul respinsese proiectul.

Deputaţii adoptaseră luni proiectul, dar pe articole, iar Opoziţia a criticat, înainte de vor, proiectul de lege care a fost semnat de parlamentari PDL, precizând că vor vota împotrivă, anunţă Mediafax.

Membrii PNL şi PSD au spus că adoptarea proiectului este o eroare şi că, în acest fel, vor fi aleşi primari care au obţinut şi maximum 15 procente în urma alegerilor.

Primarul Braşovului, George Scripcaru (PDL): „Acestă decizie se va răsfrânge asupra tuturor partidelor şi asupra tuturor primarilor şi nu cred vă avantajează pe nimeni"

Iohannis: „Sunt în favoarea alegerii primarilor într-un sigur tur de scrutin”

Gheorghe Ştefan: „Alegerea primarilor va respecta principiul desemnării şefilor de Consilii Judeţene"

Primarul Bacăului nu este de acord cu alegerea edililor locali dintr-un singur tur de scrutin

Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului: „Noua lege favorizează primarii în funcţie"

Vezi aici legea prin care primarii ar urma să fie aleşi din primul tur

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a declarat că proiectul a fost susţinut de către democrat-liberali, deoarece primarii trebuie aleşi la fel ca preşedinţii de Consilii Judeţene.

Primarul municipiului Bârlad salută decizia

Singura condiţie ca primarii să nu fie aleşi din primul tur o reprezintă situaţiile de balotaj(nici un candidat nu întrunește majoritatea de voturi cerută de lege). Camera Deputaţilor este for decizional în legătură cu acest proiect, iar legea urmează să meargă la promulgare la preşedintele Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite