Prima şedinţă a lui Crin Antonescu la Senat s-a încheiat după o jumătate de oră de pauză. Hârdău: Surpriza e că a venit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu (PNL), a încheiat, luni seară, prima sa şedinţă din actuala sesiune după doar câteva minute de lucru în plen şi după o pauză de circa o jumătate de oră, cauzată de defecţiuni tehnice.

Prima şedinţă din acestă sesiune parlamentară condusă de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a debutat, luni, cu două mici incidente - sistemul electonic de vot şi microfoanele din sala de şedinţă s-au defectat.

Dacă pentru prima problemă Antonescu a găsit soluţia votului prin ridicarea mâinii, pentru cea dea doua a optat pentru o pauză, în care sistemul de microfoane să fie reparat.

Microfonul central din sala de şedinţă s-a defectat în momentul în care, înaintea votului pentru numirea unui membru CNI, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a cerut o intervenţie pe motive procedurale.

După mai multe zeci de minute în care şedinţa a fost suspendată, Crin Antonescu a anunţat închiderea ei.

"Nu se poate o soluţionare imediată a problemelor tehnice. După ce am consultat, fireşte, şi opoziţia şi majoritatea, declar închisă şedinţa şi încercăm, în programul normal, să reluăm mâine (marţi, nr.r) cu ordinea de zi de astăzi", a afirmat liderul liberal, citat de Mediafax.

Prezenţa lui Crin Antonescu la Senat şi cele două defecţiuni au fost motiv de noi ironii din partea parlamentarilor PDL. De altfel, la începutul şedinţei, prezenţa lui Crin Antonescu a fost aplaudată ironic de către senatorii PDL.

Preşedintele Comisiei de învăţământ, democrat-liberalul Mihai Hărdău, a afirmat că liderii de grup s-au înţeles ca plenul să se reia marţi pentru că nu a funcţionat sistemul electronic de votare.

"Surpriza a fost nu de la curent, ci că a venit Antonescu", a mai adăugat Hărdău.

"Astăzi s-au defectat absolut toate, eroare de sistem pe calculator. A rămas numai microfonul preşedintelui. Sigur, nu am vrut să dăm niciun fel de interpretare, fiindcă incidentul este tehnic. O să reluăm lucrările mâine", a spus la rândul său liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu.

Potrivit acestuia, nu s-a mai întâmplat niciodată să se defecteze întreg sistemul tehnic, adăugând că nu se poate vorbi despre un sabotaj, cel mult de un boicot.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite