Prima ședință a Cabinetului Ungureanu a luat sfârșit. Ședințele Executivului se mută marțea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinta de Guvern va avea loc la Iaşi, la începutul lunii martie
Şedinta de Guvern va avea loc la Iaşi, la începutul lunii martie

După ce au depus jurământul în această seară, membrii cabinetului Ungureanu s-au reunit într-o ședință informală, condusă de noul premier. Întrunirea a durat puțin și au fost stabilite chestiuni organizatorice privind ședințele Guvernului.

Prima schimbare pe care o aduce noul Guvern este legată de ziua în care se vor organiza ședințele săptămânale ale Executivului. Ungureanu a propus ca întrunirile Guvernului să fie organizate marți, și nu miercuri, așa cum s-a procedat până în prezent. Astfel, miniștrii vor avea timp să participe la ședințele Legislativului și vor dispune de mai mult timp pentru a-și rezolva problemele.

"Şedintele săptămânale ale Guvernului României vor avea loc, de regulă, marţi la ora 9,30", potrivit unui comunicatul emis de Guvernul României în această seară. Totodată, în cadrul reuniunii, premierul a stabilit unele măsuri organizatorice cu privire la convocarea şi desfăsurarea şedinţelor de guvern.

Potrivit aceleași surse, șeful Executivului a fost informat cu privire la situaţia din ţară provocată de ger şi viscol. Astfel, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Lucian Bode, şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare, au prezentat măsurile luate pentru asigurarea furnizării de energie electrică şi gaz către consumatori, respectiv pentru deblocarea drumurilor înzăpezite.

Premierul a cerut noilor membri ai Cabinetului să se asigure că actele normative pe care le susţin în Guvern au toate avizele necesare şi i-a atenţionat că nu va accepta decât în mod excepţional ca în afara agendei, pe o listă suplimentară, să fie introduse noi astfel de acte, potrivit Mediafax.

"La început, toţi premierii au astfel de solicitări legate de lista suplimentară, dar ulterior se mai schimbă situaţia", au susținut surse participante la ședință.

În această seară, guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a depus jurământul în fața președintelui. La finalul ceremoniei, Traian Băsescu a luat cuvânt și a declarat că va susține întru totul cabinetul Ungureanu. Totodată, șefului statului a spus că schimbarea Guvernului Boc era iminentă și pregătită deja de câteva luni.


Citește și:

Miniştrii Guvernului Ungureanu depun jurământul

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite