Miniştrii Guvernului Ungureanu depun jurământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Juramant
Juramant

Ceremonia de depunere a jurământului de către membrii Cabinetului Ungureanu a început, în urmă cu câteva minute la Cotroceni, în prezenţa lui Traian Băsescu şi a preşedinţilor celor două Camere al Parlamentului şi preşedintele Curţii Constituţionale.

UPDATE 19.00

Preşedintele Traian Băsescu l-a sărutat pe ambii obraji pe fostul premier Emil Boc, la încheierea ceremoniei de depunere a jurământului de către membrii Guvernului Ungureanu, şeful statului având de altfel un discurs în care le-a mulţumit în mai multe rânduri lui Boc şi foştilor miniştri.

UPDATE 18:30: Principalele declaraţii ale Preşedintelui Băsescu:

-"Criza aceasta i-a obligat pe oamenii politici responsabili să nu mai amăgească poporul cu traiul prin imprumut, cu traiul prin amanetarea viitorului"

-"Premierul Emil Boc şi echipa lui nu s-au mulţumit doar cu măsurile necesare trecerii prin criza, ci au avut ca prioritate şi modernizarea statului român. Nu fusese într-adevar, un angajament al PDL, ci un angajament al meu din campania prezidenţială din 2009"

-"Aşa au apărut Codurile pentru justiţie, Legea micii reforme, Legea pensiei, a salarizarii, noul Cod al Muncii
N-am reuşit nici eu, nici Guvernul să impunem Legea Sănătăţii, care rămâne pentru viitorul apropiat.
Aş remarca faptul că Guvernul lui Emil Boc şi ministrii lui şi-au asumat reforme pe care nici un Guvern nu a avut curajul să şi le asume în timp de creştere economică. Nu am văzut nici un guvern care să fie preocupat cu modernizarea statului român."

-Noii miniştri aveau la Revoluţie vârste cuprinse între 11 şi 21 de ani, acesta fiind cel mai puternic semnal al faptului că a venit timpul schimbării în clasa politică, semnal care nu va putea fi ignorat nici de celelalte partide, nici de Parlament.

-Nu voi ezita să acord tot sprijinul pe crea îl pot acorda în calitate de preşedinte, Guvernului Ungureanu.
A venit momentul schimbării în clasa politică. Guvernul beneficiază de oameni politici cu experienţă de la UDMR, de la UNPR
România nu trebuie să mai imprumute bani pentru a da salarii, pentru a asigura asistenţa socială

-Aştept ca pe site-urile ministerului să arate prompt fiecare leu cheltuit în fiecare zi, aştept ca acest Guvern să continue partea vitala care vizează consolidarea situaţiei economice şi financiare a României şi aştept ca, după primul trimestru, dacă economia va confirma aşteptările noastre, să începem procesul de a restaili bunăstarea poporului

-Aştept de la noul cabinet o noua lege a sănătăţii, aştept iniţierea discuţiilor şi cu Opoziţia pentru a se conveni asupra unei legi a reorganizarii administrativ- teritoriale a României

-Aştept ca cei din generaţia mea de oameni politici şi chiar ca cei din generaţii mai vechi decat mine să inţeleagă că a venit timpul să predea ştafeta generaţiei care la Revoluţie nu era inca majoră sau de abia trecuse de majorat.
Este timpul lor şi doar ei pot recredibiliza clasa politică


-"83% din români au votat pentru parlament unicameral şi pentru 300 de parlamentari şi nu pot să nu observ demagocia dacă pe de-o parte ne facem că uităm de un vot deja acordat de popor şi pe de altă parte ii chemăm la urne ca să aleaga intre oameni politici care nu pot dialoga intre ei.

-"Nu avem nevoie de blocaje care să întrerupă mersul normal al ţării, fie ca este vorba de procesul de modernizare a României sau de procese politice
Inchei mulţumind încă o dată"

- "Nu pot să nu observ demagogia politicienilor care cheamă poporul la urnă dar ignoră referendumul".

UPDATE 18:18 După depunerea jurământului de către membrii Cabinetului Ungureanu, preşedintele Traian Băsescu a declarat că "ceea ce se întâmplă azi este continuarea nerostită, din motive de inters naţional, a discursului din 25 ianuarie. Este probabil partea care a lipsit acelui discurs, dar atât se putea atunci, cu o zi înainte de începerea misiunii FMI", a spus şeful statului.

Şeful statului a mai spus că vrea să le spună românilor că ştie "ce trebuie făcut", el arătând că "în parteneriat cu Guvernul" va trebui deschis "un orizont de ţară nouă pentru români". Traian Băsescu a declarat că îndemnul său pentru români este "solidaritate", pentru că "nimeni nu poate scăpa de criză individual", el adăugând: "Ori ieşim toţi, dar odată cu ţara, pentru că salvări individuale nu există". El a mai spus că, dacă ar fi condus el PDL, partidul ar fi fost condus "mult mai bine".

UPDATE 18:10: Ceremonia a început cu intonarea imnului de stat. Premierul Mihai Ungureanu a fost primul care a depus jurământul, urmat de viceprim-ministrul Marko Bela.

La eveniment participă parlamentari şi reprezentanţi ai partidelor care constituie coaliţie de guvernare. Printre aceştia se numără Emil Boc, Traian Igaş, Elena Udrea, Valeriu Tabără, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Ion Ariton, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur, Gheorghe Ialomiţianu, Ioan Oltean.

Ştire in curs de actualizare

UPDATE 19.00

Preşedintele Traian Băsescu l-a sărutat pe ambii obraji pe fostul premier Emil Boc, la încheierea ceremoniei de depunere a jurământului de către membrii Guvernului Ungureanu, şeful statului având de altfel un discurs în care le-a mulţumit în mai multe rânduri lui Boc şi foştilor miniştri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite