Prim-vicepreşedintele PDL: Ca să nu-şi mai vândă voturile, România ar trebui să impună votanţilor înregistrarea prealabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Florea, primarul Târgu-Mureșului
Dorin Florea, primarul Târgu-Mureșului

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea este de părere că România, asemeni Ungariei, ar trebui să impună înregistrarea prealabilă a votanţilor pentru alegeri, întrucât, astfel, oamenii vor da "un vot conştient".

"Ceea ce am văzut în ţara vecină (Ungaria, n.r.) - şi anume că omul care doreşte să voteze este chemat să se înscrie pe listă cu doi ani înainte - nu mi se pare deloc o prostie. Ceea ce a instituit premierul Orban. Pentru că trebuie să terminăm şi noi, în România. România celor care-şi vând votul pe o bere, pe o găleată şi pe o promisiune. Este vorba de un vot conştient. Deci orice om care are un copil, care are o gândire şi care are dorinţa de a trăi uman şi nu vertebrat, părerea mea e că ar trebui să-şi spună mai serios punctul de vedere, tocmai pentru a anihila. Pentru că nu pot să cred - şi furtişagul acesta, care e furtişag de voturi, de un milion de voturi, de la 1,5 la 2 milioane şi ceva - nu pot să cred că aceştia trebuie să decidă soarta României", a declarat edilul oraşului Târgu Mureş.

Democrat-liberalul consideră că prin cumpărarea voturilor c "cu o bere sau cu un leu la pensie" se încurajează mediocritatea. "E îndemnul meu către populaţie să se educe, nu de la televizor! Şi să nu mai accepte nicio pomană - un vot pentru o bere sau pentru o găleată", a mai spus acesta.

Florea a reiterat că ceea ce a făcut Orban a fost "un lucru înţelept".

Potrivit noii legi electorale din Ungaria, cetăţenii sunt invitaţi să se înregistreze dacă doresc să voteze la alegerile din primavăra anului 2014. Perioada de înregistrare va începe în luna septembrie 2012 şi se va încheia cu 15 zile înainte de alegeri.

Nu toţi oficialii de la Budapesta sunt mulţumiţi de noua lege electorală. Fostul premier al Ungariei, Ferenc Gyurcsany, şi-a instalat un cort în faţa clădirii parlamentului maghiar şi a intrat în greva foamei în semn de protest faţă de reforma sistemul electoral.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite