Băsescu: "Nu voi fi adeptul unui nou împrumut pe care să îl ducem în consum"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului a declarat la TVR că România ar trebui să fie o ţară în care orice venit să fie impozitat, inclusiv pensiile şi ajutoarele de şomaj. Preşedintele a precizat că nu va susţine încheierea unui nou acord cu FMI, dacă banii vor merge în consum.

CITEŞTE ŞI:

Unde era Băsescu la inundaţii? Citea cele două coduri de procedură pe care trebuia să le promulge

Băsescu este "în dificultate în relaţia cu guvernul Boc"

Şeful statului a precizat că este adeptul unui impozitări generalizate, cu alte cuvinte doreşte ca pentru orice fel de venit să se plătească impozit, fie că este vorba despre pensii sau ajutoare de şomaj.

"Noi suntem o ţară în care foarte multe categorii se consideră execeptaţi: de la diplomaţi, la moştenitorii de averi", a adăugat preşedintele.

"Avem 900.000 de pensionari de invaliditate, cu o creştere explozivă în ultimii 2-3 ani. Până în prezent s-au verificat 12.000 de dosare şi s-a constat că 3.000 trebuie trimise la rexaminare. Din 900.000 probabil că o treime beneficiază de o pensie de invalididate în mod ilegal", a adăugat preşedintele. 

Ungurii şi sârbii profită din plin de pe urma crizei din România

Băsescu a aprecizat că, în ciuda unor posibile ameninţări din partea partidelor aflate în Coaliţie, trebuie făcută ordine în sistemul de pensii,

"Să nu îngloda ţara în datorii pentru consum. Ar trebui urmate trei etape: reducerea cheltuielilor, generalizarea impozitării şi în a treia etapă să ne gândim dacă putem creşte fiscalitatea", a declarat şeful statului şi a adăugat că nu va susţine încheirea unui nou acord cu FMI, dacă banii astfel obţinuţi vor merge în consum.

"Cartea populismului blochează utilizarea banilor europeni, pentru că nu vor fi bani în buget pentru atragerea fondurilor. Dacă acest Guvern are o şansă, ea stă în cele 32 de miliarde de euro care aşteaptă la Bruxelles", a precizat Băsescu.

Cota unică nu trebuie nici crescută, nici scăzută

Băsescu a declarat că este de părere că, în perioadă de criză, cel mai important lucru este menţinerea unei stabilităţi fiscale, explicând astfel şi de ce a fost împotriva majorării Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) de la 19% la 24%.

n ceea ce priveşte cota unică nu cred că trebuie nici crescută, nici scăzută. Măcar cota unică a fost salvată. Ea ar fi apăsat mai rău pe firme decât TVA. Majorarea TVA a fost resimţită în principal de populaţie", a declarat Băsescu.

Era mai bine dacă tăiam 15% din pensii

Traian Băsescu a apărut pentru prima oară la TVR de la câştigarea celui de-al doilea mandat în fruntea statului. Traian Băsescu a declarat în timpul campaniei electorale din 2009 că "nu va mai călca la televiziunea publică, cât timp instituţia este condusă de Alexandru Sassu". Sassu, cunoscut ca un apropiat al PSD, a fost schimbat din funcţie Locul său a fost luat de Alexandru Lăzescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite