Băsescu: "Era mai bine dacă tăiam 15% din pensii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu spune că tăierea pensiilor ar fi fost mai eficientă decât majorarea TVA
Băsescu spune că tăierea pensiilor ar fi fost mai eficientă decât majorarea TVA

Şeful statului Traian Băsescu a declarat la TVR că pentru pensionari era mai bine dacă s-ar fi produs reducerea temporară a pensiilor cu 15%.

Acesta a atras atenţia că majorarea TVA va duce la creşterea inflaţiei. "Pentru pensionari, era mai bine dacă se producea o reducere temporară (a pensiilor, cu 15%, n.r), de până la 31 decembrie, timp în care Ministerul Muncii ar fi pieptănat sistemul social şi ar fi anulat abuzurile. Este o măsură extrem de nedreaptă faţă de bugetari. Impactul asupra acestora este mai mare decât s-a intenţionat", a precizat şeful statului.

Ungurii şi sârbii profită din plin de pe urma crizei din România

Preşedintele a declarat că în ceea ce priveşte mediul privat, acesta poate cere cel mult reducerea birocraţiei în condiţiile în care datoriile firmelor către stat sunt mai mari decât datoriile statului către firme. Băsescu s-a plâns şi de lipsa credibilităţii patronatelor care se erijează în parteneri de discuţie ai Guvernului.

Traian Băsescu a apărut pentru prima oară la TVR de la câştigarea celui de-al doilea mandat în fruntea statului. Traian Băsescu a declarat în timpul campaniei electorale din 2009 că "nu va mai călca la televiziunea publică, cât timp instituţia este condusă de Alexandru Sassu". Sassu, cunoscut ca un apropiat al PSD, a fost schimbat din funcţie Locul său a fost luat de Alexandru Lăzescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite