Preşedintele României face apel către politicieni: Fiţi responsabili, la anul s-ar putea să fie prea târziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a lansat astăzi un "ultim" apel la clasa politică din România. Într-o ceremonie prilejuită de împlinirea a 15 ani de la primele tranzacţii bursiere ale BVB, preşedintele le-a cerut politicienilor români să fie responsabili şi să pună accentul pe dezvoltare prin investiţii.

Traian Băsescu: Românul să muncească bine, dacă vrea să trăiască bineî

Traian Băsescu: Avem funcţionari care au sabotat sistemul, care cred că hârtia, pixul şi feţele acre pot să dicteze la ghişeu

Iată apelul transmis de preşedinte:

Fac un ultim apel către politicieni, la anul s-ar putea să fie prea târziu

Lansez un apel pentru politiceni. Fiţi responsabili, nu mai putem cheltui pe vremea bulei imobiliiare. Avem un singur gând. Dezvoltare prin investiţii.

Acest subiect al investiţiilor nu poate format serios dacă nu reformăm şi nu modernizăm statul.

Fac un ultim efort să conving clasa politică să declare armistiţiu.

De asemenea, preşedintele a vorbit şi despre legea Educaţiei

Nu putem să facem performanţă fără să avem o educaţie performantă. Pentru ca economia să fie performantă avem nevoie de educaţie.  Nu în limba în care se învaţă stă chintesenţa educaţiei. Nu memorarea e esenţială, ci performanţa. Dacă vreau să aflu ce e in subsolul Argentinei intru pe google, dau serach, si aflu si ce producţie la carbune are. Nu memorarea e de bază.

Guvernul e îndreptăţit să încerce să promoveze o lege a educaţiei care aduce reforma

Despre datoriile externe

Datorită nereformării statului, România este în situaţia de a nu fi în stare să consume banii primiţi de la UE în investiţi. Îi împrumută pentru a plati salariile.

Bani au mers pe consum, nu pe investţii. Vreau să vă anunţ că stim diagniosticul, acum trebuie să aplicăm tratamentul.

România a devenit un stat obez care trebuie tratat

Despre modernizarea statului

Sunt un susţinător al Tranzacţiilor la BVB. 10-15% procente la marile companii, cum e OMV Petrol, Transelectrica si alte companii vor fi tranzacţionate la bursă.  Va fi o probă că statul se trezeşte şi foloseşte mijloacele pe care le are la dispoziţie,  începe să injecteze energie pentru a reforma, moderniza statul.

Aş vrea ca prim-ministrul să preseze pentru modernizare
.

Îl asigur pe premier că are întreaga susţinere a preşedintelui, spre deosebire de ce i s-a întâmplat lui Petro Roman în 1991.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite