VIDEO Traian Băsescu: Românul să muncească bine, dacă vrea să trăiască bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11 ianuarie - Traian Băsescu, nominalizat de MSNBC "cel mai rău om din lume"
11 ianuarie - Traian Băsescu, nominalizat de MSNBC "cel mai rău om din lume"

Preşedintele Traian Băsescu şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, au deschis, joi, şedinţa de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti, într-o ceremonie prilejuită de împlinirea a 15 ani de la primele tranzacţii bursiere ale BVB. Preşedintele a profitat de ocazie pentru a ţine un discurs în care a ţinut "să taxeze", din nou, derapajele economice ale statului român.

Iată  principalele declaraţii ale preşedintelui

Preşedintele României face apel către politicieni: Fiţi responsabili, la anul s-ar putea să fie prea târziu

Traian Băsescu: Avem funcţionari care au sabotat sistemul, care cred că hârtia, pixul şi feţele acre pot să dicteze la ghişeu

- Bursa, fie ea şi bursa de valori Bucureşti şi un sistem bancar, fie el si sistemul bancar din România, nu pot fi performante fără un sistem performant. Când evoluează într-un sistem neprietenos nu au cum să strălucească. Bursa, sistemul bancar evoluează într-un stat neperformant.

- Acest stat s-a dezvoltat după revoluţie şi nu au ştiut să îl aşeze pentru un sistem de performanţă. Clasa politică după revoluţie a făcut multe greşeli.

- Acum, după intrarea în UE, am putut vedea cu ochii noştri, am putut simţi ce înseamnă un stat nereformat, neperformant. Dacă până atunci oamenii politici nu sunt vinovaţi pentru că n-au ştiut, acum sunt pentru că nu modernizează statul.

- În lipsa modernizării statului, pentru a-l aduce la performanţă, nu facem decât să le facem rău românilor.

- Se aude tot mai des această formulare la adresa României. Aceasta ţară nu poate fi performantă. Asta indepărtează investitorii. Standardul pe care îl avem acum nu face decât să îndepărteze investitorii. Politiecienii în perioada de creştere economică nu au făcut decât să inventeze 222 de ajutoare sociale.

- Sunt mulţi speculatori în România, pleacă şi nu lasă un leu.

- Ne-am obişnuit să trăim din speculaţii şi mai puţin din muncă. Trebuie să revenim la obiceiul dat omului, să muncească dacă vrea să trăiască. Să muncească bine, dacă vrea să trăiască bine.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite