Preşedintele a promulgat legea privind indemnizaţiile pentru mame

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea privind majorarea la 85% a cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Camera Deputaților a votat la sfârşitul lunii septembrie, pe articole, ordonanța de urgență care prevedere majorarea indemnizaţiei pentru creşterea copiilor la 85% din media veniturilor nete, începând cu 1 octombrie 2012.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că Guvernul a prevăzut suma de 11 milioane de lei din buget pentru aplicarea legii care presupune revenirea la indemnizaţia de creştere a copiilor la 85% din media veniturilor nete.

La 1 octombrie, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, declarase că nu ştie de ce preşedintele Traian Băsescu nu a promulgat legea adoptată pe 25 septembrie de Camera Deputaţilor.

În replică, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintele Traian Băsescu, a precizat la 3 octombrie că "respectiva lege nu a fost depusă încă la Administraţia Prezidenţială în vederea promulgării ei de către preşedintele României".

Legea promulgată de Traian Băsescu luni prevede menţinerea pragului de 3.400 de lei la acordarea procentului de 85% din venitul net, precum şi renunţarea la condiţionarea acordării concediului de creştere a copilului şi a indemnizaţiei de creştere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.

Citeşte şi:

Indemnizaţia pentru mame creşte de la 1 octombrie

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite