Indemnizaţia pentru mame creşte de la 1 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaților a votat marți, pe articole, ordonanța de urgență care prevedere majorarea indemnizaţiei pentru creşterea copiilor la 85% din media veniturilor nete, începând cu 1 octombrie 2012.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat marţi, la Realitatea TV, că Guvernul a prevăzut suma de 11 milioane de lei din buget pentru aplicarea legii care presupune revenirea la indemnizaţia de creştere a copiilor la 85% din media veniturilor nete.

De reţinut este că s-au păstrat limitele minime şi maxime, a mai spus Câmpeanu, respectiv indemnizaţia lunară nu poate fi mai mică de 1.200 de lei şi nu poate depăşi 3.400 de lei, însă legea prevede ca mamele care se întorc mai devreme din concediu maternal să primească un stimul de inserţie de 500 de lei. "Considerăm că este absolut normal ca o mamă în funcţie de posibilităţile pe care le are la un moment dat să hotărască dacă mai rămâne în concediu sau se întoarce la profesia pe care o are", a declarat Câmpeanu la Realitatea TV.

De asemenea, ministrul Muncii a anunţat că s-a eliminat limitarea la trei naşteri pentru acordea în continuare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

În 2010, cuantumul indemnizaţiei de crestere a copilului a fost redus cu 15%, diminuarea fiind aplicată la suma rezultată din calculul a 85% din media salariilor pe ultimele 12 luni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite