Ponta l-a mazilit pe „primarul care este“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie, retrogradat de preşedintele PSD Victor Ponta
Marian Vanghelie, retrogradat de preşedintele PSD Victor Ponta

Lovitură de teatru, ieri-seară, la PSD: preşedintele Victor Ponta l-a trecut pe linie moartă pe şeful organizaţiei Bucureşti, Marian Vanghelie, şi a preluat conducerea filialei. Organizaţia va fi gestionată de un birou de coordonare condus de Victor Ponta. Liderul PSD i-a reproşat lui Vanghelie proasta administrare a filialei.

Ponta va coordona organizaţia PSD Bucureşti, în locul lui Vanghelie

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD s-a lăsat cu surprize ieri-seară: mazilirea lui Marian Vanghelie. Preşedintele  PSD, Victor Ponta, a găsit o formulă pentru a-l înlătura pe acesta de la conducerea efectivă a celei mai puternice filiale a partidului: înfiinţarea unui birou provizoriu de coordonare care se va ocupa de organizaţia PSD Bucureşti, pe perioada preelectorală. Biroul va fi condus de Victor Ponta, însă din el vor face parte şi vicepreşedinţii Corina Creţu, Rodica Nassar, Marian Vanghelie, Ecaterina Andronescu şi cei doi foşti preşedinţi ai partidului, Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

Niciun vot în favoarea lui vanghelie

Decizia a fost anunţată de Ponta la finalul Comitetului Executiv al partidului, şedinţă care a fost precedată de un téte-à téte între preşedintele social-democraţilor şi Marian Vanghelie. De altfel, Ponta a întârziat o jumătate de oră la şedinţa partidului. El s-a scuzat în faţa social-democraţilor pentru că a avut o discuţie cu şeful PSD Bucureşti. Potrivit unor surse social-democrate, iniţial, Ponta a dorit să preia cu totul conducerea organizaţiei, fără să mai formeze un birou lărgit din care să facă parte şi alţi lideri ai formaţiunii.

În urma dezbaterilor din CEx, s-a ajuns însă la o formulă de compromis, singurul care i-a luat apărarea  primarului de la sectorul 5 fiind fostul preşedinte Ion Iliescu. Potrivit lui Ponta, în CEx s-a dat un vot pentru luarea acestei decizii şi s-au înregistrat doar 6 abţineri şi niciun vot împotrivă. Victor Ponta a spus că hotărârea a fost luată în baza articolului 158 litera „j" din Statutul partidului. Articolul 158 al Statutului cuprinde atribuţiile Comitetului Executiv Naţional al partidului, care la litera „j" menţionează că „la propunerea preşedintelui partidului, acest for poate hotărî dizolvarea Birourilor Permanente ale organizaţiilor judeţene, de sector şi a municipiului Bucureşti".

„Marian Vanghelie este cel mai important, o să vedeţi", a fost singurul comentariul al edilului de la „5". Relaţiile dintre Victor Ponta şi Marian Vanghelie nu au fost dintre cele mai bune de-a lungul timpului. Ponta a sugerat că acesta ar face jocurile PDL la Bucureşti, un alt episod tensionat fiind cel legat de semnarea protocolului USL la Bucureşti. Şi asta din cauza ambiţiilor lui Marian Vanghelie de a candida la Primăria Capitalei. Cel mai recent, preşedintele PSD afirma că liderul organizaţiei Bucureşti, Marian Vanghelie, "de câte ori tace, face foarte bine", referindu-se la faptul că acesta le-a spus unor copii din Ferentari că "atunci când vin ziariştii la noi, le dăm cadou un inel sau un ceas, nu le luăm".

"Marian Vanghelie este cel mai important, o să vedeţi.''
Marian Vanghelie  primarul sectorului 5

''Nu e o decizie împotriva cuiva, e o decizie în interesul PSD, în perspectiva alegerilor.''
Victor Ponta  preşedintele PSD

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite