Ponta: Avem nevoie de un Parlament cu mai puţini parlamentari, dar nu cu o singură cameră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, preşedinte PSD
Victor Ponta, preşedinte PSD

După întânirea avută în această seară cu preşedintele Traian Băsescu la Palatrul Cotroceni, Victor Ponta s-a declarat de-acord ca numărul parlamentarilor să fie redus, dar a atras atenţia că este necesar să existe o a doua cameră, a aleşilor locali, pentru a se asigura un echilibru.

Mai citeşte şi:

Varujan Vosganian: Modificarea Constituţiei nu trebuie făcută pe picior

Băsescu: Procesul de reformă a statului este un proces obligatoriu

"Ceea ce românii trebuie să ştie e că Tratatul de la Lisabona, pe care România s-a angajat să-l urmeze, prevede un mod de organizare în care decizia trebuie să meragă de al central către local", a spus Victor Ponta.

"Faptul că citim Tratatul de la Lisabona, ca şi Constituţia, puţin diferit, cred că ţine de mentalitate", a explicat preşedintele PSD, referindu-se la modul în care şeful statului a prezentat această temă.

De altfel, Ponta s-a declarat sceptic în privinţa unei eventuale cereri de demisie a premierului: "Nu cred că preşedintele îi va cere domnului Emil Boc sî îşi asume el însuşi şomajul", a comentat liderul PSD.

În privinţa deciziei PSD de a părăsi ieri negocierile pentru a "sancţiona" prezenţa independenţilor, Victor Ponta a ţinut să amintească faptul că "nu poţi să construieşti un nou sistem politic stând la masă cu aceia care reprezintă traseismul politic. Noi nu acceptăm să legitimăm exact ceea ce vrem să combatem".

Pe de altă parte, el a precizat că PSD nu va accepta ca viitorul Parlament să fie unicameral. "Avem nevoie de un parlament cu mai puţini aleşi, care să fie aleşi direcţi, chiar 300, dar în acelaşi timp trebuie să fie o cameră în care să fie desemnaţi reprezentanţii locali"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat chiar de la debutul negocierilor purtate cu reprezentanţii PNL şi PSD, că el reprezintă interesele tuturor românilor şi este de datoria lui să invite la discuţii reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare.

"Eu sunt preşedinte pentru toţi. Şi pentru cei cu buni, şi pentru cei răi. Şi pentru cei cu principii, şi pentru cei fără principii", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele s-a declarat din start de acord cu propunerea făcută de PSD de a se interzice "traseismul politic", adică trecerea parlamentarilor de la un partid la altul în timpul mandatului.

Şeful statului a profitat de ocazie şi a adresat o întrebare celor prezenţi: "Dacă vă frământă aşa de tare, cum de staţi lângă domnul Dragnea, care vine de la PD?"

Preşedintele i-a invitat astăzi, pentru a două oară, la Cotroceni pe reprezentanţii PNL şi PSD+PC. Dacă Victor Ponta a declarat, înaintea începerii discuţiilor, că a venit la consultări pentru a-i propune preşedintelui demiterea premierului, Crin Antonescu a lipsit de la întâlnire.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite