Ponta, tras la răspundere pentru prezidenţiabilul PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii i-au reproşat liderului lor că a făcut o ofertă prea generoasă liberalilor. Anunţul că PSD ar putea renunţa la un candidat propriu la viitoarele alegeri prezidenţiale, în favoarea lui Crin Antonescu, a iscat nemulţumiri în partid.

Senatorii social-democraţi l-au luat la întrebări pe liderul partidului, Victor Ponta, în legătură cu declaraţia potrivit căreia i s-ar părea „fezabil" ca PSD să dea premierul, iar PNL, preşedintele. Potrivit unor surse, în cadrul unei întâlniri care a avut loc luni seară, Gavril Mârza i-a reproşat că a făcut „o ofertă prea generoasă" liberalilor. „Nu am spus chiar aşa... dar sigur că am cerut lămuriri despre acea declaraţie pentru că era vorba de o ofertă maximală şi trebuie să fim şi noi informaţi", a declarat Gavril Mârza pentru „Adevărul".

Citiţi şi:

Antonescu: Am trecut peste impertinenţele domnului Ponta şi sunt în continuare dispus să trec

Sursele citate susţin că Victor Ponta le-ar fi explicat senatorilor că a făcut acea declaraţie pentru ca PSD să nu mai fie făcut vinovat în relaţia cu PNL. „Este profund incorect să spui că din cauza PSD nu se ajunge la o colaborare cu PNL", a argumentat Ponta. Liderul PSD a fost ferm susţinut de secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, care a apreciat că declaraţia lui Ponta a constituit „o mişcare tactică foarte bună". „Poate că ar trebui să fim mai ponderaţi în relaţia cu PNL", le-a recomandat Dragnea senatorilor. Secretarul general al PSD ar fi insistat pe ideea că PSD şi PNL trebuie să colaboreze ca partide de Opoziţie şi ar fi sugerat ca social-democraţii să aibă un comportament de natură să permită colaborarea cu liberalii în orice moment. „Sunt convins că procentul PSD în alegeri începe cu patru şi se termină cu opt", le-a spus Dragnea senatorilor social-democraţi.

Un alt senator, Gheorghe Marcu, de la Botoşani, i s-a plâns lui Ponta că PNL şi PDL au bătut recent palma pe plan local. „I-am spus că în baza acestei înţelegeri liberalii le-au  promis democrat-liberalilor că îi sprijină pentru a-şi pune omul în locul unui consilier judeţean de-al nostru", a povestit Marcu.

Declaraţia lui Ponta a stârnit rumoare şi în rândul deputaţilor, existând voci care au cerut ca liderii să recunoască deschis dacă partidul nu mai are resurse pentru a da un candidat la prezidenţiale. „Au fost şi colegi de-ai mei care m-au criticat bineînţeles, au zis «domne', dar de ce să dăm funcţia de preşedinte, luăm şi prim-ministru, şi preşedinte»", a recunoscut Ponta, într-o intervenţie la Antena 3. El a explicat că mesajul său a fost acela că PSD nu trebuie să se împiedice de orgolii personale sau de partid în încercarea de a da jos Guvernul Boc şi pe Traian Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite