UPDATE Antonescu: Am trecut peste impertinenţele domnului Ponta şi sunt în continuare dispus să trec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

UDMR nu va participă la întâlnirea organizată de liberali. Un alt partid care a decis să nu dea curs invitaţiei liderului PNL, Crin Antonescu, este PDL.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, după şedinţa BPC, că UDMR a anunţat că nu mai vine la întâlnirea iniţiată de formaţiunea sa, deşi iniţial confirmase participarea. Maghiari au luat această decizie la întâlnirea coaliţiei de guvernare care a avut loc de dimineaţă,sub presiunea şi ameninţarea PDL, potrivit lui Antonescu.

"Din informaţiile pe care le am în acest moment, deşi UDMR confirmase participarea la aceste discuţii, azi, în urma întâlnirii de la Coaliţie, UDMR a anunţat că nu mai vine. Este foarte limpede că a făcut acest lucru sub presiunea, sub ameninţarea PDL", a spus liderul liberalilor

"Noi am lansat o invitaţie. Nu ne-am arogat în niciun fel alt merit sau drept. Este nevoie să stăm de vorbă asupra unor chestiuni de fond, nu doar conjuncturale. Până acum, toate partidele parlamentare au anunţat că vor da curs acestei invitaţii, cu excepţia PDL", preciza Antonescu înainte de şedinţa BPC.

Printre subiectele care vor fi dezbătute se numără şi deblocarea activităţii Camerei Deputaţilor.

"Nu pot să vă spun dacă vom reuşi ceva. Pornesc cu speranţa că raţionalitatea va predomina la fiecare dintre aceste partide. Reamintesc faptul că e o întâlnire între partide din opoziţie dar şi din arcul guvernamental, UDMR şi grupul minorităţilor", a spus Antonescu.

Preşedintele liberalilor a declarat, răspunzând unei întrebări, că nu a dat curs invitaţiei premierului Emil Boc de a merge luni dimineaţă la întâlnirea coaliţiei. Premierul şi-a înnoit luni invitaţia adăugând că aceasta este una "permanentă" şi că "domnul Antonescu poate veni la şedinţă oricând doreşte"

Antonescu le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) şi Varujan Pambuccian (minorităţi), invitându-i la dialog şi propunând ca prima întâlnire să aibă loc luni, 15 noiembrie.

Antonescu: Sunt în continuare dispus să trec peste impertinenţele domnului Ponta

"Eu am făcut, într-un anumit context, nişte aprecieri privitoare la raporturi istorice, la ameninţări care există. Nu am făcut atacuri personale.  Am trecut, de exemplu, peste impertinenţe ale domnului Ponta şi sunt în continuare dispus să trec, pentru că nu asta are importanţă" , a spus Antonescu. Acesta a adăugat că în acest moment atât ambele partide sunt în opoziţie şi au nişte lucruri de apărat şi nişte acţiuni de făcut în comun. 

El a arătat că s-au făcut "câteva confuzii", care, însă, nu-i aparţin.

"Doamna Sulfina Barbu nu măsoară corect confuzia şi nu o măsoară unde trebuie. Eu am fost cât se poate de consecvent şi în privinţa raporturilor noastre cu PD şi cu Guvernul Emil Boc - n-a existat niciodată vreo fluctuaţie - şi am fost cât se poate de consecvent şi în privinţa raporturilor cu PSD", a susţinut Antonescu.

"Ultimul scandal, dacă vreţi, a apărut cu o oarecare întârziere de reacţie din partea domnului Ponta, în sensul în care eu am spus doar că, după părerea mea, dacă premierul Boc merge cu angajarea răspunderii mai departe, în pofida deciziei Curţii, atunci - am subliniat că e o părere personală - am subliniat că trebuie să mă consult cu partidul şi cu celelalte partide din opoziţie, dar o părere personală era să deblocăm această iniţiativă la nivelul promulgării, la nivelul Preşedinţiei. De ce, de aici, domnul Pontra a avut reacţia pe care a avut-o, nu ştiu şi sincer mă interesează destul de puţin", a spus liderul PNL.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi seară, într-o conferinţă de presă la Reghin, că "schimbările bruşte de direcţie" ale PNL probabil că "stârnesc confuzii".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite