Ponta, despre restricţiile de la şedinţa Parlamentului: Cine poate lua o asemenea decizie, decât Anastase?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta, preşedintele PSD, susţine că restricţionarea accesului oamenilor la asumarea pe Codul Muncii de marţi arată că oameniide la Putere "vor să fugă cât mai mult, deciziile să se ia în altă parte": "Cine poate lua o asemenea decizie, decât Doamna Roberta Anastase? Vă daţi seama să o filmaţi din nou cum numără".

Citeşte şi:

Codul Muncii, prins în războiul politic

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis ca la şedinţa în care Guvernul îşi angajează răspunderea pe Codul Muncii, în Parlament, să poată participa ca invitaţi doar ziariştii, nu şi cetăţenii. Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a explicat  că şedinţa este prima de acest gen după incidentul în care o persoană s-a aruncat de la balconul Parlamentului.

Liderul PSD a comentat această măsura luată, de a restricţiona accesul cetăţenilor la şedinţa de asumare pe Codul Muncii, în cadrul emisiunii Zona de impact de la Realitatea TV.

"Aruncarea de la balcon de la ultima angajare a răspunderii a fost un eveniment cu totul şi cu totul excepţional. Nu se întâmplă acum la fiecare angajare a domnului Boc. Noi am spus atunci că renunţăm la moţiune, lăsăm aşa. Când l-am văzut pe domnul Boc cu cât cinism a continuat, acela e unul dintre momentele care mi se par foarte greu de iertat. Oamenii aceştia se închid din ce în ce mai mult de orice altceva. Aţi văzut, s-au închis în săli. I-a înregistrat cineva când vorbeau. Când au ieşit afară, au zis că nu e adevărat. Dacă s-ar putea să nu mai fie nimeni nicăieri, nici presa prezentă. Ei vor să fugă cât mai mult, deciziile să se ia în altă parte.", a spus Ponta.

"Noi am venit cu un proiect de lege de modificare a Codului Muncii, un proiect care, spre deosebire de proiectul domnului Boc, a fost discutat cu sindicatele şi cu patronatele. Când, mâine, domnul Boc vine cu propriul proiect, venim şi noi cu proiectul nostru. Noi avem un număr de voturi, probabil 214 în acest moment, domnul Boc are zero voturi pentru că pentru el nu votează nimeni", a mai declarat Ponta.

Preşedintele PSD crede că în acest moment opoziţia, presa, sindicatele şi FMI-ului critică actuala guvernare.

"E un sistem din ce în ce mai închis care e împotriva noastră a tuturor. Când opoziţia e normal că te critică, presa te critică, sindicatele te critică, patronatele te critică, FMI-ul vine şi spune că eşti un bolnav în stare finală, guvernatorul BNR vine cu lăsaţi-o mai uşor cu ieşirea din criză. Chiar toată lumea e împotriva lor, numai doamna Elena Udrea şi Traian Ungureanu sau Preda sunt deţinătorii adevărului. Normal că nu vor să vină şi acei câteva sute de oameni care ne-ar reprezenta. Cine poate lua o asemenea decizie, decât Doamna Roberta Anastase? Vă daţi seama să o filmaţi din nou cum numără. Măcar atâta.", a mai spus preşedintele PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite