Ponta: Doamna Pivniceru poate îndeplini fără niciun fel de incompatibilitate funcţia de ministru al Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat că speră ca miercuri seara Mona Pivniceru să  depună jurământul de ministru al Justiţiei, susţinând că nu se va afla în niciun fel de incompatibilitate de vreme ce nu va mai fi judecător.

Ponta a precizat că Mona Pivniceru şi-a depus luni demisia din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), urmând să-şi înceteze calitatea de magistrat, ceea ce "lasă fără obiect orice discuţie despre delegarea sau detaşarea ei la Guvern pe o perioadă determinată".

El şi-a exprimat speranţa că plenul CSM va discuta miercuri cererea Monei Pivniceru de demisie din magistratură, astfel încât, după îndeplinirea tuturor procedurilor, în seara aceleiaşi zile, aceasta să depună jurământul ca ministru al Justiţiei.

"Doamna Pivniceru nu va mai fi judecător şi poate îndeplini fără niciun fel de incompatibilitate funcţia de ministru al Justiţiei", a adăugat el.

El a menţionat că va fi prezent la şedinţă şi va insista ca Plenul CSM "să nu continue să obstrucţioneze" procedura de numire a Monei Pivniceru ca ministru al Justiţiei.

"Din păcate, dintr-o atitudine pe care îmi este foarte greu să o înţeleg, Consiliul Superior al Magistraturii a amânat foarte mult acest lucru (să ia act de demisia ei din CSM n.r.), a mai declarat prim-ministrul.

Mona Pivniceru, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a demisionat, luni, din magistratură, după ce, în 8 august, şi-a depus la CSM demisia din funcţia de membru ales al Consiliului, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numi ministru al Justiţiei. Mona Pivniceru a demisionat şi din magistratură

Cererea de demisie a Monei Pivniceru din magistratură, pentru a fi efectivă şi pentru a produce efecte juridice, trebuie să fie prezentată Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a cărui hotărâre este transmisă ulterior preşedintelui ţării, a precizat CSM.

"Pentru a fi efectivă şi pentru a produce efecte juridice, respectiv pentru ca persoana aflată într-o atare situaţie să nu mai aibă calitatea de magistrat, trebuie ca cererea de demisie să fie prezentată Plenului CSM, reunit în şedinţă, iar hotărârea Plenului se transmite ulterior preşedintelui României, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcţie, decret ce se publică în Monitorul Oficial. Data eliberării din funcţia de magistrat este data publicării decretului în Monitorul Oficial, se mai precizează în comunicatul CSM", a arătat CSM.

Joi, Mona Pivniceru spunea că se gândeşte până la 20 august dacă mai acceptă nominalizarea pentru postul de ministru al Justiţiei, după ce postul RTV a publicat mai multe imagini cu ea intrând în maşina lui Andrei Năstase. Mona Pivniceru, surprinsă în maşina lui Andrei Năstase

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite