Mona Pivniceru, surprinsă în maşina lui Andrei Năstase. CSM: Ar putea exista o analiză în cazul Pivniceru, dar doar Inspecţia Judiciară se poate sesiza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul propus pentru Justiţie, Mona Pivniceru, a fost fotografiată în momentul în care se urca în maşina fiului lui Adrian Năstase, după cum arată imaginile RTV.

UPDATE 16.00  Consiliul Superior al Magistraturii nu se poate autosesiza în cazul Monei Pivniceru privind buna reputaţie profesională, întrucât aceasta este doar de competenţa Inspecţiei Judiciare, care ar putea să facă o analiză, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu. CSM nu se poate autosesiza în cazul Monei Pivniceru, intră în competenţa Inspecţiei Judiciare

Pivniceru a mers cu Andrei Năstase într-un bloc din Capitală, unde locuiesc mai mulţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturi, conform RTV.

"Nu ştiam a cui este maşina.Acum am aflat că maşina este al lui Andrei Năsatse. Eu o aşteptam pe doamna Mariana Alexandrescu.În maşină era un şofer. Eu nu-l cunosc pe băiatul lui Adrian Năstase", a declarat Pivniceru.

Mona Pivniceru a mai precizat că se simte hărţuită şi că nu ştie dacă va mai accepta scaunul de ministru al Justitţiei.

"Nu ştiu ce să fac.Mă simt un om urmărit sub lupă", a adăugat Pivniceru.

Propusă de premierul Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, a demisionat din CSAT în data de 8 august. Nu a putut prelua portofoliul ministerial pentru că demisia unui membru ales nu este efectivă şi nu produce efecte juridice până când Plenul CSM nu ia act de aceastaPe 12 iulie Mona Pivniceru (încă membră CSM) a declarat într-un interviu pentru Jurnalul Naţional că dosarul Trofeul Calităţii la finalul căruia Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare a fost un proces politic.

În cadrul interviului Mona Pivniceru a răspuns că "strict jurnalistic se poate afirma că dosarul fostului premier Adrian Năstase este un dosar politic". Iată fragmentul din interviu:

Jurnalul Naţional: De exemplu, afirmaţia că procesul fostului premier este un proces politic unde se încadrează? Este admisibilă sau nu?

Mona Pivniceru: Strict jurnalistic, posibil să fie.

Jurnalul Naţional: Dar din punctul dumneavoastră de vedere?

Mona Pivniceru: Nu mă pot eu pronunţa asupra chestiunii ăsteia.

Jurnalul Naţional: Dar este dincolo de limită sau sub limita acceptabilă?

Mona Pivniceru: Cred că este într-o limită sustenabilă.

Potrivit relatărilor Mona Pivniceru a fost unul din membri CSM care a votat în plen pentru propunerea ca judecătorii care au rude arestate preventiv pentru corupţie în dosare instrumentate de DNA să poată judeca alte dosare trimise în judecată de DNA. Un astfel de caz este şi cel al judecătoarei Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucureşti al cărei soţ Florin Costiniu a fost arestat preventiv în dosarul senatorului Cătălin Voicu

Mona Pivniceru s-a abţinut de la judecarea dosarului Voicu. Pivniceru a formulat o cerere de abţinere pe motiv că are o relaţie de prietenie cu fostul judecător Florin Costiniu. Conducerea Curţii Supreme a admis cererea şi în locul Monei Pivniceru a fost desemnat în completul de trei judecătorul Ionuţ Matei.

După ce dosarul Voicu a devenit public Mona Pivniceru a declarat că nu agreează ideea ca un judecător implicat într-un caz corupţie să fie suspendat. Pe de altă parte Mona Pivniceru a fost tranşantă în cazul Florică Bejenariu acuzată de colaborare cu Securitatea. Pivniceru a cerut demisia Florică Bejenariu din funcţia de preşedinte al CSM după ce au apărut informaţii că acesta a avut o colaborare cu Securitatea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite